Nyugati Fény

Lelépett a Liberálisoktól Bodnár Zoltán - Fodor kamupártjának kampec

Lelépett a Liberálisoktól Bodnár Zoltán - Fodor kamupártjának kampec

Kilépett a Fodor Gábor vezette Liberálisokból a párt esze, főpolgármester-jelöltje és gazdaságpolitikusa, Bodnár Zoltán.

Bodnár az Indexnek azzal indokolta a döntését, hogy feloldhatatlan nézetkülönbségei támadtak Fodorral. Közölte továbbá:

"ez a párt politikai karanténba került az ellenzéki oldalon, és nem látom, hogy lehet ebből kijönni"

Reális helyzetértékelés - jobb későn, mint soha.

bodnarzoltan.png

Bodnár korábban az Eximbank vezérigazgatója és az MNB alelnöke volt - elismert gazdasági szakember. Teljes tévedés volt a részéről egy ilyen sötét kamupártot legitimálni a nevével. Most megtörtént a korrekció.

Bodnár döntése utólag is igazolja a Nyugati Fényt: helytállóak voltak a Liberálisokkal kapcsolatos kritikáink.

Fodor Gábor a sikertelenség és a csőd szinonimája a politikában: kamupártja négy év működés után a világon semmilyen eredményt nem tud felmutatni. Párttaggyűlésüket egy nagyobb teherliftben is meg tudnák tartani. 

Miközben él 15 százaléknyi liberális beállítottságú ember ebben az országban, addig az egyetlen "liberális" párt egy árva százalékot nem tud felmutatni. Érdemi munka nem folyik, vidéki szervezetépítés nincs, lakossági fórumok nincsenek, tüntetést életükben nem szerveztek. Pedig durván ki vannak tömve pénzzel: a százmilliós nagyságrendű párttámogatás fölött egy szűk gazdasági érdekkör diszponál. (Nagy sikerű interjúnkat a pártot leleplező alapítóval itt olvashatják >>)

Fodorék kizárólag akkor aktivizálják magukat, ha Orbán érdekei szerint az ellenzéki tábort kell megosztani.

Ezzel lehetett torkig Bodnár Zoltán és ezzel vannak torkig az ellenzéki érzelmű szavazók is, akiket Fodor nem tudott bepalizni.

Ennek a pártnak minden jel szerint kampec - másfél évig még bohóckodnak, bejárkálnak a tévéstúdiókba, lenyúlják a maradék párttámogatást, aztán mindenki kereshet magának valami tisztességes munkát.

Fodor Gábor 56 éves korában - életében először.

Kövess minket a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrenddel bírunk: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. Kizárólag becsületbeli "előfizetőink" adományaiból működünk.

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod!
A lehetőségekhez kattints ide.

Lelépett a Liberálisoktól Bodnár Zoltán - Fodor kamupártjának kampec Tovább
Elmaradnak a sztrájkok, becsicskultak a szakszervezetek - Orbán mindenkit elnémít a választások előtt

Elmaradnak a sztrájkok, becsicskultak a szakszervezetek - Orbán mindenkit elnémít a választások előtt

Meghunyászkodtak a szakszervezetek, sorra fújják le a sztrájkokat az egyes ágazatok.

Lemondták a hétfőre tervezett országos sztrájkot a szociális dolgozók, majd röviddel később a tanárok is. Boros Péterné, a közszolgálati szakszervezet vezetője azt bírta mondani: elégedett a tárgyalások eredményeivel, okafogyottá vált sztrájkolni.

Ahogy közelednek a választások, Orbánék szisztematikusan darálják le az amúgy is gyengécske dolgozói érdekérvényesítést.

Az ágazati vezetők egy része eleve Orbán farpofái közül kandikál ki. Trónolnak a posztjukon a milliós fizetésekért és közben nem tesznek semmit, vagy kifejezetten gáncsolják, hogy a dolgozók hatékonyan megszervezzék magukat.

Minő véletlen, amióta Orbán van hatalmon, a vasutasok nem bénítják le háromhavonta az országot a „gördülő sztrájkjaikkal” és valahogy a gazdák sem jönnek traktorokkal eltorlaszolni Budapest utcáit. Pedig nehezen hihető, hogy a két ágazat helyzete rózsásabb lenne.

orbanrohog.png

Az egészségügyisek nyakán meg ott ül Fideszné Cser Ágnes, akit végképp nehéz a szalonképesség keretein belül minősíteni. Ő idén nyáron azt üzente a szakdolgozóknak, akik kevesellték a bruttó 10-30 ezer forintos béremelést (ami jó, ha nettó 6-18 ezer forintot jelent): 

“Aki ezen fanyalog, annak azt tudom mondani, hogy olyan országba kell születnie, ahol a nemzetgazdasági jövedelem lehetővé teszi a ötszörös és tízszeres jövedelmet.”

Tehát még egyszer: ezt a bicskanyitogató fideszes dumát egy szakszervezeti vezető (!!) mondja, akinek az lenne a kötelessége, hogy a dolgozókat képviselje a kormánnyal szemben.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy bár a Fidesz minden társadalmi csoportot megnyomorított, érdemi ellenállással a legritkább esetben találkozott.

Pedig tudjuk: ezek a fiúk csak az erőből értenek, és ahol erővel találkoztak, (lásd diáktüntetések, netadó) ott meg is hátráltak.

Mostantól Orbánék még jobban ügyelnek rá, hogy komoly tömegeket megmozgató tüntetések, sztrájkok ne legyenek ebben az országban. Azokat a szakszervezeteket és civil mozgalmakat, amelyek még nincsenek a zsebükben, a legkülönbözőbb módon: zsarolással, bomlasztással, vagy alamizsnával teszik partvonalon kívülre.

De sokszor ez sem kellett, mert önmagukat őrölték fel a delikvensek. Egyikük egy sikeres tüntetés után elment weboldalt szerkeszteni, majd soha nem jött vissza, másikuk „rendszerbontó” népszavazással kecsegtetett, majd eltűnt a balfenéken, a civil üstökösként indult Pukli István radikális üzemmódot ígért őszre, aztán mindent ott hagyott. Szegény Sándor Mária küzd, mint malac a jégen, de egyedül ő sem tudja megváltani a világot, ha nincs mögötte a szakmája.

Az ágazati vezetők korruptak, a kizsigerelt dolgozók meg olyan harapófogóban élnek, ahol semmilyen mozgástér nincs. A számlákat fizetni kell, a gyereket etetni kell, mindenki hónapról hónapra evickél. Inkább megbecsülik a kicsit, mint hogy ugráljanak és azt is elveszítsék.

Másfél évünk van a választásokig és egyre tisztábban látszik: a szalmaláng-életű mozgalmak nem hoztak áttörést, „a civilek” nem fogják elkergetni Orbánt. Az áhítattal várt Szent, Romlatlan, Baloldali Messiás sem jött el, hogy lekardozza Orbánt.

Ideje kigyógyulni a csodaváró hangulatból és visszatérni a földre. A politika bizony egy szakma, ahová kitartás, ütésállóság kell. Nem lehet elvonulni egy sarokba pityeregni, ha méltatlan támadás éri az embert. Márpedig aki ebben az országban szembeszáll a hatalommal, arról a Fidesz-talpnyaló média egy nap alatt „kideríti”, hogy láncfűrészes anyagyilkos, szűzlányok vérét issza és már az óvodában lopott.

És mégis állni kell a sarat és másnap ugyanúgy kiállni, hinni a programodban és gyűjteni magad köré az embereket. Ehhez vastag bőr, rutin és valami belső hit kell.

Tetszik vagy sem: ha el akarjuk zavarni az elmúlt 25 év legkártékonyabb kormányát, marad a hivatásos ellenzéki pártok kínálata. Közülük kell kiválasztani a legéletképesebbet, a legkisebb rosszat.

Esetleg ölbe tett kézzel várjuk a csodát, és járókeretes korunkig nézzük, ahogy az Orbán-Tiborcz-Matolcsy-maffia az utolsó csavarig szétlopja a gyerekeink országát. Nem olyan bonyolult képlet ez.

Kövess minket a Facebookon!

Elmaradnak a sztrájkok, becsicskultak a szakszervezetek - Orbán mindenkit elnémít a választások előtt Tovább
Nyugdíjasok, ne dőljetek be Orbán alamizsnájának! Ezerszeresét ellopta a közösből és felelni fog érte

Nyugdíjasok, ne dőljetek be Orbán alamizsnájának! Ezerszeresét ellopta a közösből és felelni fog érte

Nyakunkon a választási kampány, Orbán elkezdte a hízelgést a legaktívabb választói rétegnek: a nyugdíjasoknak.

Bevált recepten ne változtass: 2014-ben a rezsihazugsággal simán repetázni tudott, most megint arra készül: némi odavetett alamizsnáért cserébe megúszhatja az elszámoltatást az elmúlt 8 év köztörvényes bűneivel.

A maffiakormány feje maffia-logikával gondolkodik: Lopj, amennyit csak bírsz, aztán a lopott szajréból dobj szét valamennyit és mindenki kussolni fog.

Üveggyöngyökért megvenni a nép szavazatát – ebben a műfajban már expert, és erre alapoz harmadszor is.

orban-rajongok.png

A Fideszben is látják, hogy a migráncsos hisztéria kifújt, nem tart ki 2018-ig. Az ügy magyar vonatkozásai amúgy is gyengécskék voltak, nem lévén célországa a menekülteknek. (Innen viszont százezrével menekülnek Nyugatra)

Szociális nehézfegyver kell tehát, hiszen a helikopteres pénzszórásnál semmit nem lájkol jobban a nép - gondolják most a Habony-művekben. Minimálbér-emelés a rabszolgáknak, ingyen virsli a nyugdíjasoknak Karácsony előtt.

Hogy érzékeltessük, milyen pitiáner parasztvakítás a 10 ezres virslipénz, egyetlen számot mondunk: Csak abból, amit a fideszes közvetítő cégek a letelepedési kötvénnyel kaszáltak, 40.000 forintot lehetett volna adni Karácsonyra minden nyugdíjasnak!

(120 milliárd forinttal és 3 millió nyugdíjassal számoltunk)

Most akkor tényleg vegyük ehhez hozzá a stadionépítést, a Mészáros Lőrincet, a Matolcsyt, vagy anélkül is érti mindenki, mire akarunk kilyukadni?

Nem az Orbán alamizsnájáért kell kezet csókolni, hanem mielőbb elzavarni ezt a köztörvényes bandát, és olyan kormányt választani, amelyik megszünteti a közvagyon törvényesített harácsolását. És akkor a nyugdíjasok nem négyévente csirkepénzt, hanem minden hónapban tisztességes nyugdíjat kaphatnának.

Az MNB számításai szerint egyébként 2,7% lesz az infláció, tehát Orbán 1,6 százalékos emelése vásárlóértékben nyugdíjcsökkentést jelent! Apropó, a 3000 milliárdos magánnyugdíj-vagyonnal mi van?

2018 a magyarok szellemi nagykorúságáról fog szólni. Intő példának ott a legutóbbi választás. Ezer forinttal olcsított gázszámláért a nyakunkon hagytuk a Fideszt, aztán mi lett belőle?

És akkor most a Rogán egy pár zoknijának áráért odadobnánk nekik az országot újabb 4 évre? Tényleg ennyit ér a becsületünk?

Ők meg közben megússzák, hogy százmilliárdokkal nyúlták le a saját népüket? Megússzák, hogy Azerbajdzsán-alsót csináltak egy demokráciából? Megússzák, hogy körözött bűnözőkkel bizniszelnek? Megússzák, hogy félmillió fiatalt űztek külföldre? Megússzák, hogy a komplett pereputtyuk gennyesre kereste magát az alattvalók pénzéből?

Reménytelenül önsorsrontók vagyunk, ha két ilyen ciklus után bármire felhatalmazást adunk a Fidesz-KDNP-nek. Nem folytathatják tovább a vadkeleti maffiatempót, nem úszhatják meg az elszámoltatást.

A hatalom közeléből is el kell kergetni a Fideszt – mert addig sem fejlődés, sem béke nem lesz ebben az országban.

Nyugdíjasok, ne dőljetek be Orbán alamizsnájának!

Kövess minket a Facebookon is!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrenddel bírunk: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. Kizárólag becsületbeli "előfizetőink" adományaiból működünk.

Támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

Nyugdíjasok, ne dőljetek be Orbán alamizsnájának! Ezerszeresét ellopta a közösből és felelni fog érte Tovább
András, értsd meg! Nem lehet félúton állni demokrácia és zsarnokság között

András, értsd meg! Nem lehet félúton állni demokrácia és zsarnokság között

Amióta Schiffer András állítólag „visszavonult”, gyakrabban találkozni vele a médiában, mint amikor LMP-elnök volt.

schiffer-andras.png

Pár napja azzal váltott ki undort a jóérzésű emberekből, hogy haverjaival szabályosan körbeállták és leugatták Varju Lászlót a Parlamentben. Hatan az egy ellen - nyilván Kubatov kopaszaitól tanulták a módszert.

Nem idéznénk most abból az útszéli gyalázkodásból, amit a Schiffer-brancs előadott - akinek van hozzá gusztusa, itt megtekintheti:

Álljon itt egy független értelmiségi, Gábor György véleménye a fentiről:

„Fogalmam sincs, mit mondhatott Varjú László, amire Schiffer András – minden ellenérvét felvonultatva – ÁVH-zott egy jóízűt, s egyházellenes indulatokkal vádolta a DK-t. Engem sem a DK, sem az LMP, sem a békavalag alatti színvonalú Schiffer (Szél, Hadházy) contra Varjú-disputa (helyesebben: hisztikéző makogás) nem érdekel.

Ellenben jelzem, hogy korrekt emberi kapcsolatunk ellenére kb. 10-12 évvel ezelőtt akadtak komoly sajtóvitáim Schanda Balázzsal, az újonnan megválasztott alkotmánybíróval. Alig várom már, hogy Schiffer mázsás történelmi erudícióját és szakértelmét mozgásba hozva, utólagosan, engem is ÁVH-snak minősítsen és metsző logikával egyházellenesnek nevezzen, Szél Bernadett önfeledt örömködése közepette.”

Ám ez természetesen nem volt elég, ma reggel a Fidesz-kormány farpofái közül kikandikáló, közszolgálati médiának csúfolt hazugsággyár is meginterjúvolta Schiffert. (Kérdés, hogy milyen minőségében, hiszen már nem parlamenti politikus, csak egy mezei ügyvéd, de ezt most hagyjuk is)

Schiffer megismételte a puzséri stílusú rágalmait azokra az ellenzéki politikusokra, akik kritizálni merészelték a Fidesz-LMP összejátszást. Ezen túl kifejtette: elege van abból, hogy „az egyik oldal megmondja, ki a magyar, a másik oldal megmondja, ki a demokrata.”

Török Gábor nyilván a könnyeit törölgeti a gyönyörtől, de már megint egy ordenáré nagy csúsztatással van dolgunk. Schiffer keveri a szezont a fazonnal.

Tudod, András, magyarnak SZÜLETIK az ember. Demokratává vagy antidemokratává viszont a döntései alapján VÁLIK. Önszántából. Hogy bírod a kettőt egy lapra hozni?

Egy magyart a származásából sosincs jogunk kirekeszteni, viszont a DÖNTÉSEIT, MAGATARTÁSÁT bármikor lehet kritizálni. Aszerint is, hogy demokratikus-e vagy sem.

A kettő összemosása durva aránytévesztés, egyben rávilágít az LMP félúton való egyensúlyozgatásának totális kudarcára. Ebből az akrobata mutatványból szükségszerűen hanyatt vágódás lesz.

Mert demokrácia és zsarnokság között nincs félút. És ezen az elképzelt félúton pláne nincs hely tisztességes ember számára.

Érted már, András?

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrenddel bírunk: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. Kizárólag becsületbeli "előfizetőink" adományaiból működünk.

Ha fontosnak tartod munkánkat, támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

András, értsd meg! Nem lehet félúton állni demokrácia és zsarnokság között Tovább
Az LMP ma veszítette el 2018-at - Cserébe Schiffer legközelebb alkotmánybíró lesz

Az LMP ma veszítette el 2018-at - Cserébe Schiffer legközelebb alkotmánybíró lesz

Az állítólag "ellenzéki" LMP ma a Fidesszel közösen megszavazta a jobboldali-szélsőjobboldali alkotmánybírókat.

Hiába óvta ettől a húzástól őket az ellenzék tisztességesebb része, hiába sorolták az ellenérveket: hogy az egyik jelölt a Fidesz-kormánynak dolgozott, hogy a másik a Morvai Krisztina-féle heccbizottságban, hogy 2023-ig bebetonozzák a vérjobbos többséget egy független intézményben, hogy az egész összjáték csak Orbán nemzetközi legitimálására lesz jó.

schiffer-ov.png

(fotó: Vörös Szilárd / Hetek)

Minden ellenérv lepergett az LMP-sekről, láthatóan egy előre leboltolt és erővel végigvert koncepcióról volt szó. Úgy tudni: a jobbos alkotmánybírók személyét még Schiffer egyeztette végig a Fidesszel a nyáron. Ez volt Schiffer utolsó húzása, amivel végleg taccsra vágta saját pártját.

Hiszen aki ellenzéki érzelmű, az a mai mocskos munka után biztosan nem fog 2018-ban egy olyan pártra szavazni, amelyik összejátszik a narancsmaffiával. Aki meg orbánista, az miért szavazzon a Fidesz csatlóspártjára, ha szavazhat egyenesen a Fideszre is?

Láthatóan semmi közvetlen haszna nem származik az LMP-nek abból, hogy kipótolták a Fidesznek az elvesztett kétharmadot és megválasztották a fideszes kesztyűbábokat. Népszerűségük nem lett nagyobb,sőt az ellenzékiek maradéka is elpártol tőlük.

Csakhogy akik így gondolkodnak, figyelmen kívül hagynak egy fontos körülményt. Egy körülményt, amit egyre többen pedzegetnek Schiffer András környezetében. Bizony, az András, az nagyon szeretne alkotmánybíró lenni.

A Fidesszel nyáron megkötött alku lényege valójában ez volt: az LMP most megszavazza a vérjobbos alkotmánybírókat, cserébe egy következő üresedéskor Schiffert alkotmánybíróvá emelik. Egy magafajta jogásznak ez az álmok netovábbja. A politika ingoványos világával szemben, ahol minden mandátum legfeljebb 4 évre szól, gigafizetésért megbecsült alkotmánybírónak lenni 12 garantált évig: mi ez, ha nem a paradicsom?

Bizony, azért hagyta ott Schiffer az LMP-t, hogy még idejében eltávolodjon a napi politikától, és "méltó" alkotmánybíró lehessen belőle. Az LMP úgyis kifújt, harmadszor nem fogják ugyanazt a mesét beadni a választóknak, ez nyilvánvaló.

Schiffer még időben elhagyta a süllyedő hajót, így bónuszként nem az ő nevéhez kötődik majd az LMP 2018-as kudarca. Cserébe, hogy 12 évre alkotmánybíró lehessen, az sem volt nagy ár, hogy a mai húzással végleg kinyírta saját haldokló pártját. Ezért kellett Hadházynak vért izzadni az ATV stúdiójában, ezért kell a hátralévő másfél évben minden LMP-snek azt hallgatni, hogy Orbán kollaboránsa.

Az LMP ma veszítette el a 2018-as parlamentbe jutást - Schiffer viszont ma nyerte meg a következő alkotmánybírói széket.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrenddel bírunk: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. Kizárólag becsületbeli "előfizetőink" adományaiból működünk.

Ha fontosnak tartod munkánkat, támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

 

 

Az LMP ma veszítette el 2018-at - Cserébe Schiffer legközelebb alkotmánybíró lesz Tovább
Orbán rögeszméje miatt halt meg a rimóci polgármester

Orbán rögeszméje miatt halt meg a rimóci polgármester

A hétvégén meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere. Az RTL Híradó megtudta: kocsijával egy előtte kacsázó, részeg biciklist akart kikerülni, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. Beszkid Andor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.

 

A biciklis megállás nélkül tovább ment. A férfi az RTL Híradónak azt mondta: egy csörrenést hallott, de nem foglalkozott vele. A rendőrség eljárást indított ellene. A rimóci polgármester halála mindenkit megdöbbentett.

A tragédia miatt mindenki a biciklist okolja, pedig van itt egy szinttel magasabb felelősség is, amiről eddig senki nem beszélt.

Két éve úgy módosították a KRESZ-t: ezentúl szabadon lehet ittasan kerékpározni. A szabályozás miatt akkor rengetegen tiltakoztak: civil szervezetek, újságírók, valamint a Lánglovagok Egyesület és a Magyar Kerékpárosklub is. Szinte mindenki megjegyezte: fogalmuk sincs, kinek az ötlete volt a rendeletmódosítás és hogyan lehetséges, hogy mindenfajta egyeztetés nélkül átverték azt.

A Hír24 nyomozta ki: az ötlet személyesen Orbán Viktor szívügye volt. A miniszterelnök a TV2 Naplójának 2011. november 13-ai adásában nyilatkozta Dorogi Gabriellának:

Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született.”

 

A mondat az alábbi videóban 4:30-nál található.

A Kormányzati Információs Központ 2014-ben azzal a blőd indoklással magyarázta a KRESZ enyhítését: az ittas kerékpárosok csak önmagukra veszélyesek, másokra nem.

A rimóci polgármester tragikus halála után nincs több helye a félrebeszélésnek. Orbán rögeszméje már emberéleteket követel.

Az eszelős szabályozást vissza kell vonni, az ittas biciklizést ugyanúgy tiltani kell, mint az ittas autóvezetést!

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrenddel bírunk: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. Kizárólag becsületbeli "előfizetőink" adományaiból működünk.

Ha fontosnak tartod munkánkat, támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

 rimocipolgarmester.png

Orbán rögeszméje miatt halt meg a rimóci polgármester Tovább
Kellett ez neked, Hadházy Ákos? – Időben kérünk: fordulj vissza, ne légy áruló!

Kellett ez neked, Hadházy Ákos? – Időben kérünk: fordulj vissza, ne légy áruló!

Van itt ez a csúnya sztori: az LMP úgy döntött, hogy lepaktál Orbánnal és közösen megszavazzák a fideszes Alkotmánybíróság tagjait.

Az LMP most kipótolja azt a parlamenti kétharmadot, amit egyszer már sikerült kicsavarni a Fidesz kezéből az időközi választásokon.

Szél Bettiék húzása teljesen megmagyarázhatatlan – nem csoda, hogy az MSZP, a DK és az ellenzéki közvélemény árulónak tartja miatta az LMP-t.

Szél társelnökasszony nem is állt ki megvédeni a mocskos munkát, ehelyett beküldték az ATV-be szegény Hadházy Ákost, aki bár nem a szavak embere, de még mindig a párt legvállalhatóbb arca, aki a Korrupcióinfókkal szerzett magának némi népszerűséget.

hadhazy_cimlap.png

Hadházy a vitában két dolgot bírt ismételgetni: hogy néha meg kell hozni népszerűtlen lépéseket „az ország érdekében”, valamint hogy a 4 új alkotmánybíró szerinte majd megakadályozza a fideszes disznóságokat.

A leglogikusabb kérdést a műsorvezető is elfelejtette feltenni:

Ugyan miért szavazna meg a Fidesz olyan jelölteket, akik nem 100 százalékosan az ő kesztyűbábjai? (A vita megtekinthető itt.)

Eközben Hadházy vitapartnere, Molnár Csaba kíméletlenül sorolta az ellenérveket. Csak vázlatosan:

1. Az egyik LMP-s jelölt, Schanda Balázs annyira független, hogy a Fidesz-kormányban dolgozott, a Fidesz-kormánytól kitüntetést kapott, valamint a Fidesz-kormány jelölte őt a strasbourgi bíróságba.

2. A másik LMP-s jelölt, Horváth Attila a Morvai Krisztina-féle heccbizottságban dolgozott és arra kapott pénzt az Orbán-kormánytól, hogy megpróbáljon bebörtönözni ellenzéki politikusokat. Független az az ember, aki le akarja csukatni az ellenzéket?

3. Az Alkotmánybíróság teljesen eljátszotta a hitelét: hagyta, hogy elvegyék a magánnyugdíj-vagyont, hagyta a titoktörvényt, és megakadályozta, hogy a Londonban élő magyarok ugyanúgy levélben szavazhassanak, mint az erdélyiek.

4. A négy új fideszes ember újabb 12 évig (!) fog segédkezni az önkény fenntartásában, és a korábbi tagok miatt 2023-ig esély sincs rá, hogy tisztességes alkotmánybíráskodás legyen.

5. Az LMP húzása csak arra jó, hogy Orbán Viktor el tudja játszani kifelé a világnak, hogy ugyan kérem, nincs itt semmiféle önkény, nincs itt egypárti Alkotmánybíróság, hiszen egy ellenzéki párt is megszavazta a bírákat.

Az egész vita roppant kínos volt: Hadházyn kilométerekről látszott, hogy kényelmetlenül érzi magát, és a pokolba kívánja a helyzetet, hogy vérfideszes jelöltek „függetlensége” mellett kell érvelnie.

Nem is tudta hitelesen eljátszani a szerepét. „Érvelése” azokkal a nyakatekert dumákkal volt egy szinten, amikor Fodor magyarázta, miért kell besegíteni Orbánnak a népszavazás érvényességében.

Hadházy metakommunikációja elárulta a valódi érzéseit. Végig kerülte a szemkontaktust, tekergett jobbra-balra, a kezeit tördelte, és állandóan kifelé sandított.

Az érvek csatáját is csúfosan elvesztette: kiderült, halvány gőze nincs azokról a jelöltekről, akiket megszavaz majd a Fidesznek.

Ákos! Szerintünk te egy jóravaló ember vagy. Nem is passzol neked az áruló szerep, feszengsz benne nagyon. Ehhez olyan gátlástalan taposógépek kellenek, mint a főkolompos párttársaid. Ne hagyd, hogy Schiffer és Szél lehúzzon téged a posványba!

Mert a becsületet kivívni évekbe telik, de eljátszani elég egy pillanat. Ákos, még időben szólunk: fordulj vissza, ne légy áruló!

Kövess minket a Facebookon is!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrenddel bírunk: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. Kizárólag becsületbeli "előfizetőink" adományaiból működünk.

Ha fontosnak tartod munkánkat, támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

 

Kellett ez neked, Hadházy Ákos? – Időben kérünk: fordulj vissza, ne légy áruló! Tovább
Ne hülyítsük egymást tovább, az LMP nem ellenzéki párt

Ne hülyítsük egymást tovább, az LMP nem ellenzéki párt

Lepaktált a kormánnyal az LMP. Szél Bettiék megegyeztek Orbánnal, hogy kipótolják neki az elveszített parlamenti kétharmadot, így a Fidesz-KDNP-LMP-trió a jövő héten megválaszthatja az Alkotmánybíróság új elnökét és tagjait.

szel-bernadett.jpg

(fotó: 24.hu)

A fideszes maffiarezsim hetedik éve rombolja a jogállamot és a demokráciát – az LMP pedig most besegít nekik, hogy minden olajozottan menjen tovább. Miközben minden ellenzéki párt próbálja magát elhatárolni ettől a bűnbandától: az MSZP-sek Kubatov kopaszaival hadakoznak, a DK kivonult az álparlamentből, és még a Jobbiknak is sikerült ellenzékként viselkednie a hazug alaptörvény-módosítás ügyében. Eközben az LMP gyakorlatilag felajánlja szolgálatait Orbánnak és a többiek háta mögött kiegyezik vele.

Vegyük észre: az LMP egész eddigi pályafutása arról szól, hogyan tudnak kívülről hozzájárulni Orbán sikeréhez.

Kezdődött azzal az ócska hecckampánnyal, amikor Schiffer 2009-ben feljelentette a Gyurcsány-kormányt Sukoró-ügyben, majd hetente rohangált a tévéstúdiókba, hogy sulykolja a rágalmait. Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst épp a napokban mentette fel a bíróság, de a 7 éves koncepciós per során tönkretették az életüket, az okozott szellemi-erkölcsi kár helyrehozhatatlan.

Folytatódott azzal, ahogy Schiffer András éveken át szó szerint ordibálva, kocsmai színvonalon gyalázta az ellenzéki pártokat a Parlamentben: álbaloldaliaknak, Amerika-bérenceknek, szemkilövetőknek és Isten tudja micsodáknak elhordva őket, ami épp a Fidesz narratívája volt. Az LMP-nek tevékeny szerepe volt benne, hogy beleverte az emberek fejébe a fideszes hazugságot a 2006-os őszi eseményekről.

Szél Bernadett elment Tusványosra Kósa Lajossal konferenciázni, a népszavazási kampányban pedig előbb a Fidesz álláspontját osztották, majd inkább próbálták elsunnyogni az egészet.

A Nyugati Fény kapott hideget-meleget, amikor az elmúlt években folyamatosan felhívtuk a figyelmet az LMP kétszínűségére. Vagy amikor interjút készítettünk Schiffer Annával, aki felháborodva közölte, hogy unokaöccse szégyent hoz a Schiffer névre.

Az LMP legújabb, alkotmánybírósági összejátszásával utólag is igazolva látjuk: minden kritikánk helytálló volt a méregzöld párttal kapcsolatban.

Az LMP már 2014-ben is csak cipőkanállal jutott be a parlamentbe, de harmadszor garantáltan nem fogják beadni ugyanazt a mesét az embereknek. Elpárolgott a párt kezdeti varázsa, és ez a sunyi viselkedés másfél év múlva garantáltan kevés lesz a jól fizető parlamenti helyekhez.

Ne hülyítsük egymást tovább: az LMP nem más, mint a Fidesz segédcsapata, és ezzel minden ellenzéki érzelmű honfitársunknak számolnia kell.

Kövess minket a Facebookon is!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrendünk van: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. A Nyugati Fényt kizárólag becsületbeli előfizetőink adományaiból tartjuk fent.

Ha fontosnak tartod munkánkat, kérjük, támogass minket - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

 

Ne hülyítsük egymást tovább, az LMP nem ellenzéki párt Tovább
„Ez egy átkozott bizniszpárt!” – kipakol a Fodor Gábor-féle „Liberálisok” alapítója

„Ez egy átkozott bizniszpárt!” – kipakol a Fodor Gábor-féle „Liberálisok” alapítója

Exkluzív interjút adott a Nyugati Fénynek a magyar liberális ikon, az SZDSZ és a Fodor-féle MLP alapító tagja, aki 30 éve küzd az elvszerű liberalizmusért Magyarországon. Puza László kipakol arról, milyen bolsevista módszerekkel, sötét pénzügyi érdekek mentén működik a Fodor-párt, amelyik immár nyíltan a Fidesz érdekében dolgozik és bomlasztja az ellenzéket. Interjúalanyunk lerántja a leplet Fodor Gábor "analfabétizmusáról", kötelező Facebook-lájkolásokról, és előre lezsírozott ócska manipulációkról is. 

puza_laszlo_cimlap.png

Ön együtt alapította Fodor Gáborral a Magyar Liberális Pártot?

Nem volt alapítás, a Liberális Párt egy hazugságon alapszik. Amikor 2009-ben már látszott, hogy az SZDSZ a haláltusáját vívja, néhányan úgy gondolták, hogy megmentik az SZDSZ-t. Titokban létrehoztak egy fantompártot Demokratikus Centrum Unió névvel. (Ezen a néven indult volna 2010-ben az MDF-SZDSZ szövetség.) Összejöttek a kispesti SZDSZ-iroda kertjében, megírtak egy alapszabályt, lepapírozták, bejegyeztették, és aztán altatták ezt a pártot. Én sem tudtam róla akkor, jóval később tudtam meg. Ebből lett később a Liberális Párt.

Hogyan?

Egyszer csak kaptunk egy értesítést, hogy a Sas utcában pártalapítás lesz. Na most, ismereteim szerint egy pártot úgy alapítanak, hogy összehívják a leendő alapítókat, megvitatják a párt alapszabályát, demokratikus procedúrák szerint. Ehelyett a Sas utcában a Fodor odaállított 5 embert, hogy ők lesznek a párt vezetői. Korábban ezeket az embereket nem is láttam, leszámítva a Bősz Anettet. Kiállt velük a Fodor, és a törzsliberálisok csak néztek, hogy mi van itt.

Ön is gyanakodott?

Rögtön láttam, hogy itt valami nem stimmel. Beszéltem az esemény után Boruzs Andrással, aki azt mondta: ne aggódjak, ez nem érdekes, ez csak egy formaság. Ha megalakulunk és a bíróság bejegyez minket, utána kinyitjuk a belépési lehetőséget, új alapszabály lesz, teljes tisztújítás. Ez volt az ígéret. Ehelyett utána úgy kezdték el reklámozni ezt az 5 embert, mint a párt alapítói.

Gyakran előforduló nevek az interjúban:

liberalisok.png

Boruzs András - A Liberálisok pártigazgatója, korábban az SZDSZ budapesti elnöke

Szabadai Viktor - A Liberálisok budapesti elnöke, korábban az SZDSZ utolsó ügyvezetője

Bodnár Zoltán - Bankár, 2014-ben a liberálisok főpolgármesterjelöltje

Ott helyben belépett a pártba?

Igen. Emlékszem, olyan emblémás papírral lehetett belépni, hogy a Magyar Liberális Párt. Csakhogy ekkor a Magyar Liberális Párt még nem létezett. Valójában a DCU-ba léptünk be. Később volt egy küldöttgyűlés, amelyik határozott a párt nevéről. Akkor adták be a névmódosítási kérelmet, így lett a Magyar Liberális Párt. A küldöttek nem valós küldöttek voltak, hanem kijelölt emberek. Előre kijelölt küldöttek választották meg Fodor Gábort elnöknek, Bősz Anettet és Popper Gábort ügyvivőnek. Én konkrétan az újságból tudtam meg, hogy „küldöttgyűlése” volt az MLP-nek.

Később is ez a vezetési stílus jellemezte a pártot?

Születtek a pártban a politikai döntések, de nem lehetett tudni, hogy honnan, kik által, milyen érdekek szerint. A Boruzsnak az volt a feladata, hogy a tagság torkán lenyomja ezeket a döntéseket. A tagságnak elege lett és föllázadt. Létrehoztunk egy munkacsoportot, nagyjából 15-en. Az alapszabály megengedte, úgyhogy nem tudtak ellene mit tenni. Ebben a munkacsoportban benne volt a párt krémje. Rendszeresen összejöttünk, határozatokat hoztunk, de soha nem vették figyelembe.

Nem tetszett nekik, hogy van egy másik erőcsoport a pártban, ezért létrehoztak további csoportokat a párton belül, a koordinálásukra pedig kijelölték Bodnár Zoltánt. A legtipikusabb bolsevista trükk: amit nem tudsz megszüntetni, azt tedd hivatalossá, és tedd rá a kezed.

Ki vezeti valójában a Liberális Pártot?

Nekem az az érzésem, hogy a Fodort nem is érdekli a párt. A párt anyagi részét Boruzs András és Szabadai Viktor vezetik. A párthoz kötődő alapítványok mindegyikében kuratóriumi tagok vagy elnökök. A párt mögötti pénzügyi manipulációk az ő kezükben vannak.

Szerintem Magyarországon nincs olyan párt, amelyiknek az egy tagra vetített anyagi helyzete ilyen jó lenne. Gyakorlatilag van 50 tagja a pártnak, ehhez van egy nagy apparátus, van egy belvárosi félemeletnyi iroda, van ki tudja hány fizetett alkalmazott, és van három alapítvány mögötte. És eközben nem lehet belelátni, hogy a politikai döntések hol születnek.

2014-ben a Liberálisok ellenjelöltet indítottak Bokros Lajossal szemben a főpolgármesteri posztra. Bokros annak összefogásnak a közös jelöltje volt, aminek a hátán Fodor bemászott a Parlamentbe pár hónappal korábban. Miért kellett ellenjelölttel gyengíteni az ellenzék esélyeit?

A legnagyobb marhaság volt, ahogy az MLP beszállt az önkormányzati választásokba. Bármifajta eredmény lehetősége nélkül, tudatosan gyengítve az ellenzéki jelöltet. Én jóval előtte figyelmeztettem a Boruzst, hogy égés lesz belőle. Azt javasoltam, hogy csak helybeli jelölteket indítsunk, és a kampányt a párt bázisának szélesítésére használjuk, ezt durván lesöpörték. Konkrét bizonyítékot nem láttam, de tartja magát a fáma, hogy minden egyes polgármester és helyi képviselő indítása után fejpénzt kapott a párt. Hogy honnan, nem tudni, de a politikában nincs olyan, ami mögött ne lenne valami érdek. Valakinek komoly érdeke fűződik hozzá, hogy töredezett legyen az ellenzék.

Igaz, hogy 2014-ben Fodorék 30 milliós OTP-hitelt vettek fel, hogy Bokros ellenjelöltjének, Bodnár Zoltánnak kampányoljanak?

Ezt mondják, igen, de Fodorék nem engednek belelátást a pénzügyekbe. Volt egy pénzügyi ellenőrző bizottság, aminek Rózsa Misi volt az egyik tagja és nagyon kutakodott. De ez egy végtelenül centralizált párt, még a helyi kampányokat is Szabadaiék tartották a kezükben.

Bodnár Zoltánnak milyen ambíciói vannak a pártban?

Bodnár Zoltán egy érdekes ember, az egyetlen pozitív figurája a pártnak jelenleg. Beszéltem régi liberálisokkal, akik azt mondták: másképp állnának az MLP-hez, ha Bodnár lenne az elnöke.

De ezt Fodor nyilván nem hagyja.

A Boruzs meg a Szabadai nem hagyják, mert nekik fontos, hogy Fodor legyen a párt elnöke. Az alapítványokat ők tartják a kezükben, a kassza kulcsa náluk van. Amíg Fodor az elnök, nincs veszélyben a párt fő célja: a megszerzett anyagiak minél szűkebb körben való elosztása. Ez egy átkozott bizniszpárt!

Van 10-15 százalék liberális beállítottságú ember az országban, ehhez képest az egyetlen liberális párt egy százalékot nem bír felmutatni évek óta. Ilyenkor nem vetődik fel Fodor Gábor totális alkalmatlansága? Vagy itt is úgy van, mint a Thürmernél meg a Csurkánál, hogy örökös pártelnök van és nincs semmilyen teljesítményhez kötve a pozíciója?

Pontosan ugyanezt írtam én is. Thürmernek semmilyen médiatámogatása nincs, Fodorék agyon vannak szerepeltetve, járnak stúdiókba, vannak sajtótájékoztatók, satöbbi. A Thürmer azért ér el 1 százalékot, mert van mögötte egy eszmerendszer. Pocsék eszmerendszer, de mégiscsak valami. Az MLP lassan negyedik éve nem tud letenni egy identitás-alapot, nem tudja elmagyarázni, mit ért liberalizmus alatt. Nincs ideológus a párt mellett.

Nincsenek belső lázongások Fodor sikertelensége miatt?

Már nincsenek. Akik háborogtak, azok már kiléptek vagy kiutálták őket. Most az van a párton belül, hogy mindenkinek lájkolni kell a Facebookon a párttagok hozzászólásait és pozitív kommentet kell adni rá. Ez eszméletlen, amikor olvastam, nem akartam elhinni. Hogy a Facebook tetszési algoritmusához kell igazítani egy párt belső működését, ez elképesztő.

Miért kellett a népszavazási kampányban besegíteni Orbánnak az érvényességben?

Az IGEN-re való buzdítás eredetileg az én ötletem volt. De később változott a politikai környezet és a kampányban már a bojkottot szorgalmaztam.

Tudni kell, hogy amikor kiderült, hogy lesz ez a kvótás népszavazás, a pártvezetés még amellett érvelt, hogy szó sem lehet róla, hogy ebben részt vegyünk, ez egy idétlenség. Szabályosan nekem támadtak miatta. Aztán egyszer csak volt egy összejövetel, ahol bejelentették, hogy a párt hivatalos álláspontja az „IGEN”, emellett fogunk kampányolni.

Nocsak.

Nekem rögtön gyanús volt ez a pálfordulás. Minden előzmény nélkül, miden vita nélkül beálltak az „IGEN” mellé. Nem vagyok olyan népszerű a pártban, hogy az én ötletemet felkarolják.

Mi volt vele a baja mégis?

Időközben megváltozott a politikai környezet, Orbán ekkor váltott taktikát. Az elején még azzal számolt, hogy érvénytelen a népszavazás. Az egészet csak azért írta ki, hogy a saját bázisát összetartsa. Aztán Orbán vérszemet kapott: egyre növekedett a szavazni akarók aránya, és úgy látta, hogy el tudja érni az 50 százalékot. De ehhez kellett neki, hogy az ellenzék is beszálljon. Úgyis tudta, hogy az igenek nem tudnak nyerni, viszont az érvényesség elérhető közelségbe került.

Aztán jöttek a hírek, hogy a Kósa Lajos fölajánlott pénzt, ha az ellenzék a részvételre buzdít. Bodnár is írt egy posztot, hogy újra kellene gondolni ezt az „igenek” melletti kampányolást, mert nagyon veszélyes. Képzeljük el, ha pár ezer szavazattal érvényes a népszavazás, akkor senki nem mossa le a pártról, hogy trónra emelte Orbán Viktort.

Akkor ön már a bojkott mellett érvelt a végén?

Igen, azt mondtam, hogy nem szabad ebben részt venni, mert ha érvényes lesz, az a párt halálát jelenti. Teljesen világos volt, hogy nem a migrációról szólt a dolog, hanem Orbán Viktor politikai kommunikációjáról.

Végül érvénytelen lett a népszavazás, és Fodor az elsők között üdvözölte ezt.

Láttam, ez volt talán élete legbutább nyilatkozata Fodornak. Azt mondta, szerencsére érvénytelen lett a népszavazás. Tehát ő megtett mindent, hogy érvényes legyen, de örül neki, hogy az ellenzék bojkottálta és érvénytelen lett. Ez egy politikai analfabétizmus, ilyen marhaságot rutinos politikus nem nyilatkozik.

Megmenthető a Liberális Párt?

Úgy gondolom, hogy igen. Az országnak szüksége van egy valóban karakteres liberális pártra. Új pártot alapítani reménytelen, az MLP-t kell megreformálni. Ehhez új alapszabály kell, amit a tagság elfogad. Meg kell határozni egy liberális krédót, és minél hamarabb teljes körű tisztújításra van szükség.

Milyen jövőt jósol a Liberális Pártnak, ha Fodor marad az élen?

Ha tényleg a Fidesz kesztyűbábjaként működik a pártvezetés, akkor nem fogják feladni. A Fidesz szinte korlátlan anyagi és médialehetőséget tud biztosítani bárkinek, amíg érdeke fűződik hozzá. Elképzelhető, hogy Fodorék további kispártokat, "civil" szervezeteket behálózva bomlasztják majd az ellenzéket, hiszen ez a Fidesz érdeke.

Kövess minket a Facebookon!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrendünk van: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. A Nyugati Fényt kizárólag becsületbeli előfizetőink adományaiból tartjuk fent.

Ha fontosnak tartod munkánkat, kérjük, támogass minket - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

 

„Ez egy átkozott bizniszpárt!” – kipakol a Fodor Gábor-féle „Liberálisok” alapítója Tovább
Dupla bukás lett a migránskampány – Most kell ütni és negatív spirálba hajszolni Orbánt

Dupla bukás lett a migránskampány – Most kell ütni és negatív spirálba hajszolni Orbánt

Hanyatt vágódott a saját banánhéján a miniszterelnök: az általa benyújtott alaptörvény-módosítást leszavazta a Parlament. Több mint 6 éve nem történt ilyen: Orbán nem tudta átvinni az akaratát a törvényhozáson.

A Jobbiknak sikerült ellenzékként viselkednie, és az MSZP-ben sem akadt két áruló a szavazáshoz. A csúfosan elbukott népszavazás után ez a második pofonja a miniszterelnöknek, rövid időn belül.

Az orrvérzésig tolt gyűlöletkampánnyal több tízmilliárd forintot égettek el – nem soroljuk fel, ebből a pénzből milyen létszükségletű eszközöket kaphattak volna a kórházak, hány rászorulónak jutott volna meleg étel, tüzelő.

ov-bukta.png

Ma kiderült: Orbán számára a nemzeti sorskérdésnek hazudott (egyébként teljesen értelmetlen) alkotmánymódosítás nem volt annyira fontos, hogy elengedje miatta a zsíros letelepedésikötvény-bizniszt.

A mai napon végleg eldőlt: a menekültellenes kampány kifújt, túltolták, visszaütött. Nem fogják vele kihúzni a választásokig. Nem lehet a végtelenségig hülyíteni az embereket, nem lehet a valós problémákat agymosó propagandával túlharsogni éveken át.

Pláne ha egy átlagos magyar ember gyakrabban találkozik ufóval, mint menekülttel. A lerohadt kórházakkal, az életveszélyes hármas metróval, a szegénységgel, nélkülözéssel viszont annál gyakrabban.

Említsük meg, mert fontos: a mai helyzet azért állhatott elő, mert két időközi választáson az ellenzék már megverte a Fideszt, így megszűnt Orbánék kétharmados többsége a Parlamentben.

Két ekkora vereség után a kormány súlyosabb negatív spirálba kerülhet, mint 2014 őszén. Csak egy szervezett és kitartó ellenzék kell hozzá, és az örvény kitarthat a választásokig. Orbán varázstalanodott, megverhető. A hatalma sokkal törékenyebb, mint amilyennek tűnik.  

Bűn lenne elbénázni a most kialakult lehetőséget.

Ki kell verni a kezükből a kezdeményező szerepet, védekezésbe kell kényszeríteni őket. Muníció akad bőven. A választásokig hátralévő időnek a nyomorult magyar valóságról és az elmúlt évek köztörvényes bűneiről kell szólnia.

Kövess minket a Facebookon is!

A Nyugati Fény az ország egyik legolvasottabb tényfeltáró és véleményblogja.

Függetlenek vagyunk a pártoktól, de határozott értékrendünk van: a demokratikus jogállamban, a nyugatos értékekben hiszünk.

Egy öntudatos társadalomért dolgozunk, amelyik jól tájékozott a tényekről és átlátja az összefüggéseket.

Oldalunkat nem támogatják sem pártok, sem oligarchák. A Nyugati Fényt kizárólag becsületbeli előfizetőink adományaiból tartjuk fent.

Ha fontosnak tartod munkánkat, kérjük, támogass minket - hogy legyen egy karakán ellenzéki újságod! A lehetőségekhez kattints ide.

 

Dupla bukás lett a migránskampány – Most kell ütni és negatív spirálba hajszolni Orbánt Tovább