Nyugati Fény

Juhász Péter most veri szét az ellenzék maradék méltóságát és esélyeit

Juhász Péter most veri szét az ellenzék maradék méltóságát és esélyeit

Erőszakos cirkuszba torkollt az '56-os évforduló. Füttyögés, köpködés, verekedés képei járták be a hazai- és világsajtót a nemzeti ünnepen.

A főkolompos a szereplési mániás, túlmozgásos Juhász Péter, aki azzal próbált népszerűséget csiholni, hogy fütyülős balhét szervezett a központi megemlékezésre.

Pontosabban még az ötlet sem a sajátja, csak rászervezett a Tuareg nevű főállású szélhámos azonos akciójára. A fejlemények ismertek: a felheccelt Fidesz-rajongók rátámadtak az őket provokáló fütyülő csapatra, a szégyenteljes videók bejárták a világsajtót, Magyarország nagyobb dicsőségére.

futyulo-brigad.png

A Fidesz-rajongók nyilván azért mentek ki a Kossuth térre, hogy meghallgassák kedvenc popsztárjuk, Orbán Viktor koncertjét. Teljesen biztos volt, hogy ha valaki őket ebben az „élvezetükben” durván megzavarja, például 120 decibellel a fülükbe sípol, akkor ütni fognak. Ezzel Juhásznak is számolnia kellett. A provokáció „sikeres” volt: pár arc- és orrcsont megrepedt; isteni szerencse, hogy nagyobb baj nem történt. Felelőtlen szélhámos, aki ilyen balhéba rángatja a követőit.

Emlékezhetünk a Gyurcsány-kormány idejéből, hogy a Fidesz rendszeresen oda szervezte a fütyülő-rendzavaró bandáját, ahol a miniszterelnök beszélt. Nem örültünk neki és tisztességtelen politikai akciónak gondoltuk. Ugyanígy van most is. Ez az ő eszközük, az ő stílusuk, nem lenne szabad lezülleni a szintjükre.

Abból, ami tegnap történt, egyik fél sem tud jól kijönni. Méltatlan heccelőnek és hecceltnek egyaránt, de méltatlan az illető rokonainak, gyerekeinek is, ha anyját-apját nyilvánosan leköpik, megráncigálják, fejbe vágják.

Az utcai balhézás egy olyan hitvány politikai kultúra része, ami eddig a jobboldal sajátja volt Magyarországon. A demokratikus balközép távol tartotta magát tőle, mert tudta: disznóval soha ne birkózz, mert mind a ketten szarosak lesztek.

Fidesz-rajongó keménymagot ne heccelj, ne provokálj, mert utcai közelharc lesz belőle, és abból te sem jössz ki nyertesen.

Elgondolkodott-e bárki azon, hogy mindaz a cirkusz, ami tegnap történt, közelebb vitt-e minket a kormányváltáshoz? Hogy Juhász füttyösbrigádja szimpatikussá tette-e az ellenzéket azon bizonytalan milliók szemében, akik a híradókból követték az eseményeket?

Merthogy őket kellene meggyőzni, csókolom, nem pedig pár ezer embernek egymást hergelni az őrületig.

Juhászék balhézása szerintünk gettóba zárja az ellenzéket, és többet visz, mint hoz. Lehet mindez kedves egy szűk szubkultúrának, de ellenszenves a középen álló józan tömegeknek. Őket kellene valami vonzó programmal megnyerni, nem pedig csürhe viselkedéssel elvadítani.

Juhász Péter egy hatéves óvodás exhibicionizmusával próbál a figyelem középpontjába tolakodni. Az sem érdekli, hogy eközben szétveri az ellenzék maradék méltóságát és esélyét a kormányváltásra.

Oszd meg cikkünket, ha egyetértesz!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

 

Juhász Péter most veri szét az ellenzék maradék méltóságát és esélyeit Tovább
Nagyot téved a DK - Igenis vitázni kell a Jobbikkal

Nagyot téved a DK - Igenis vitázni kell a Jobbikkal

Melegjogi konferenciát szerveztek tegnap. A rendezvény a többségitől eltérő szexuális orientációjú emberek helyzetére, jogaik kiterjesztésére fókuszált.

Hogy a Nyugati Fény mit gondol az LMBTQ-kérdésről, azt megírtuk nyáron ebben a nagy sikerű cikkünkben. Röviden: Ha kicsit is komolyan vesszük, hogy valami nyugati típusú társadalomban akarunk itt élni, akkor senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés valami olyan tulajdonsága miatt, amiről nem tehet, ami veleszületett.

Szóval volt tegnap ez a konferencia, ahová elment az MSZP, az LMP, a Liberálisok, a Jobbik, az Együtt és a Párbeszéd nevű pártok.

A DK nem jelent meg, mert nem hajlandók egy asztalhoz ülni jobbikos politikussal.

dk_jobbik.png

És ez így megy évek óta: legyen szó tévévitáról, konferenciáról, bármilyen vitahelyzetről, a DK nem megy el oda, ahol jobbikos is jelen van. Merthogy ők majd karanténba helyezik a Jobbikot.

Nos, szerintünk ez egy pökhendi és korlátolt álláspont, amit meghaladott az idő. Az egyszerűség kedvéért pontokba szedve elmondjuk, miért:

1.) Karanténba zárni csak a nagy tudja a kicsit, és nem fordítva. Ha ránézünk a legfrissebb kutatásokra, azt látjuk, hogy a Jobbik legalább kétszer akkora, mind a DK. Ráadásul mivel sem a többi párt, sem a média (lásd: ATV, HírTV) nem tart karantént, így végleg okafogyottá vált a DK próbálkozása.

2.) Tetszik vagy sem, a Jobbik egy megválasztott parlamenti párt, jelenleg olyan 800 ezer embert képviselnek. Jelentős részük korábban baloldali szavazó volt. Nem lehet ekkora embertömeget negligálni. Hogy akarja a DK meggyőzni ezeket az embereket, ha nyíltan semmibe veszi a választott pártjukat? Ez kontraproduktív.

3.) Szereplési lehetőségek tucatjairól mond le önként a DK. Konferenciák, rádió- és tévéviták, ahol kifejthetnék az álláspontjukat. A 90 százalékos fideszes médiatúlsúly idejében ez megengedhetetlen luxus.

4.) Nagyon is ráférne a DK másodvonalbeli politikusaira, hogy rá legyenek kényszerítve az alapos felkészülésre. Hogy nyílt vitában védjék meg az álláspontjukat egy demagóg, populista vitapartnerrel szemben. Nyugati demokráciákban az ilyesmit külön tanítják. A gyakorlás nemesít, a vita negligálása kényelmessé tesz.  

Minden érv amellett szól, hogy a DK felülvizsgálja álláspontját a jobbikos karanténról. A vitákba bátran bele kell állni, pláne ha biztosak vagyunk az igazunkban. Ezt kívánja a versengő demokrácia szellemisége, ezt kívánja a tájékozódni vágyó állampolgárok érdeke.

Lájkolj minket a Facebookon is!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

 

Nagyot téved a DK - Igenis vitázni kell a Jobbikkal Tovább
Juhászék fütyülős balhéja csak lejáratja és megosztja az ellenzéket

Juhászék fütyülős balhéja csak lejáratja és megosztja az ellenzéket

Egyre vadabb eszközökhöz nyúl az Együtt nevű viccpárt, mióta úgy döntöttek: mindenkitől elhatárolódnak és majd ők Külön fogják megdönteni Orbán rendszerét.

Szigetváriék régóta mellékvágányon vesztegelnek: Bajnai lelépése óta csak porlad a párt, önálló arcél nincs, a társadalmi támogatás elpárolgott, viszont szorít az idő, másfél év múlva választások.

Ez szükségszerűen vezeti őket a radikalizálódáshoz, szánalmassá váláshoz. Aminek az irányába megint sikerült egy jelentőset lépni.

Miközben az ellenzéki pártok egyre inkább felismerik, hogy a mai választási rendszerben egymásra vannak utalva, és a publikum is ERŐS, KÖZÖS fellépést akar látni az Orbán-rezsimmel szemben, aközben Szigetváriék egyre nyíltabban az ellenzék megosztására játszanak.

juhaszpetya.png

Az ellenzéki pártok (plusz civilek) közös megemlékezést tartanak október 23-án a Blaha Lujza téren. Az Együtt-Külön jó előre közölte, hogy rájuk ne számítsanak, nem vesznek részt.

Majd jött Juhász Péter és percre pontosan az ellenzéki tüntetéssel egyidőben egy Orbánt kifütyülő balhét szervezett a Kossuth térre. Azóta nagy büszkén azt is kirakta a Facebookra, hogy 1000 ingyen sípot fog kiosztani a balhézni vágyóknak. Ők így ünneplik a hősök emlékét, nekik ezt jelenti a méltóság.

Juhászék magánakciója csak a Fidesznek jó, erre van 3 nyomós érvünk:

1. A fütyülős balhé megosztja az ellenzéki szimpatizánsokat. Radikalizálja, de egyúttal gettóba is zárja őket. Lehet pár ezren egymást hergelni az őrületig, de mindez ellenszenves lesz a kívülálló milliók számára, és csak távolabb kerülünk a kormányváltástól.

2. A füttyögés, hőbörgés, bár nem ízlésünkhöz méltó, de elmegy az év legtöbb napján. Viszont méltatlan egy nemzeti ünnephez: sérti a hősök emlékét, sérti a zászló és a himnusz méltóságát. Ezek a nemzet egységes jelképei, amely nemzetnek a baloldal is része.

3. Egy sípoló, ordibáló banda a tévéképernyőkön nettó csőcselék benyomását fogja kelteni, és ezt ki is fogja használni a 90%-os többségben lévő fideszes média. Ujjal lehet majd mutogatni, hogy lám, ez "a baloldal".

Képzeljük el: fel van húzva a zászló, szól a himnusz és ünnep van. Eközben Juhászék pár száz fős különítménye füttyög, hőbörög. Milyen képet fog ez sugallni az ellenzékről a kívülálló milliók számára, akik a híradóból nézik majd az egészet? Mert hogy őket kellene meggyőzni, csókolom, nem pedig pár ezer embernek egymást hergelni a végtelenségig!

Hab a tortán, hogy Juhászék mindezzel tudatosan rászerveztek a Tuareg nevű főállású szélhámos és zűrös csapatának akciójára. Szabó Gábor Tuareg évek óta az utcai ellenzéki színtér egyik legsötétebb figurája. Leleplező cikkek tucatjai szólnak az alvilági kapcsolatairól, a gazdasági bűnügyeiről, illetve arról, hogy minden ellenzéki pártnak felajánlotta már a szolgálatait, de mindenhonnan kikosarazták. Azóta utcai balhékban utazik, de olyan színvonalon, hogy azzal csak a kormánynak tesz szívességet. Még velük is hajlandó közösködni Juhász, csak hogy szétverje az ellenzéket.

Vegyük észre: az Együtt-Külön fütyülős balhéja semmi másról, csak Juhászék pecsenyéjéről szól. Kényszeredett kísérlet, hogy egy válságban lévő pártocska lehasítson magának pár ezer szavazót az ellenzéki tömbből. Mindezért cserébe az sem nagy ár nekik, hogy közben lejáratják a teljes ellenzéket.

Ne legyünk a bohócaik, ne engedjük magunkat csőcselékesíteni, őrizzük meg a méltóságunkat.

Oszd meg cikkünket, ha egyetértesz!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

 

Juhászék fütyülős balhéja csak lejáratja és megosztja az ellenzéket Tovább
Betti! Ugye tudod, hogy a gyurcsányozással csak a Fideszt segíted? - Nyílt levél az LMP társelnökének

Betti! Ugye tudod, hogy a gyurcsányozással csak a Fideszt segíted? - Nyílt levél az LMP társelnökének

Amikor Schiffer András otthagyta az LMP-t, sokan remélték ebben az országban, hogy a méregzöld párt életében egy békésebb, együttműködőbb időszak következik.

Hogy csitul az az ingerült gyűlöletkeltés, ami a schifferi „politizálás” lényegét jelentette. Minden józan ember látta, hogy ezzel a stílussal és ezzel a tartalommal olyan gettóba zárta magát az LMP, ahonnan egy árva százalékot nem lehet bővülni.

Schiffer távozásában benne volt a lehetőség, hogy kilépjenek a patológiás gyűlölségek mocsarából. Hogy a hátralévő másfél évben kitörlődjön az emberek fejéből az a mélyen beégett kép, ahogy Schiffer feláll a parlamentben, és szó szerint ordítva, kocsmai színvonalon gyalázza az ellenzéki társait.

szel_detti.jpg

Úgy tűnik, Szél Bernadett nem vonta le a tanulságot az LMP elhúzódó válságából, és mindent ott folytat, ahol Schiffer abbahagyta. A fideszes országdúlás hetedik évében még mindig ott tart, hogy az „ellenzék ellenzékének” szerepét próbálja eljátszani.

Ma például az ATV-ben adta elő a legócskább kocsmafilozófiát arról, hogy „Orbán és Gyurcsány egykutya”, „össze vannak kötve”, „együtt kell eltűnniük”, stb., stb., - ismerhetjük ezeket a buta dumákat a rákosrendezői pályaudvar söntéspultja mellől.

Mintha a 2010 előtti kormányok (a hibáikkal együtt) bármilyen szempontból összevethetők lennének a mai rezsimmel. Mintha az MSZP-SZDSZ kormány is a demokrácia tudatos lerombolásán fáradozott volna, mintha a nyugati partnerség helyett ők is az Unió ellen hergeltek volna és a keleti diktatúrákkal bratyiztak volna. Mintha Gyurcsányék szállták volna meg az ügyészséget, a számvevőszéket, az alkotmánybíróságot, mintha ők lopták volna szét maffiamódszerekkel az uniós milliárdokat, mintha ők uszítottak volna a melegek, romák, szegények, menekültek ellen. És folytathatnánk reggelig az égbekiáltó különbségeket.

Sötét, kártékony, aljas duma egyenlőségjelet tenni Orbán és Gyurcsány, vagy a kormányaik közé. Mindenki, aki ezt teszi: az ellenzék esélyeit rombolja, a kormányváltást gáncsolja, Orbánékat segíti.

Másrészt mélyen antidemokratikus Szél Bernadett hozzáállása, amellyel kizárná egyes konkurenciáit a versenyből. Nem, Betti, mindenkinek ugyanannyi joga van politizálni az ellenzéki térfélen, és majd a választópolgárok eldöntik, hogy kiben látnak erőt, tehetséget, hogy képviselje az érdekeiket.

Az nem úgy van, hogy te majd eldöntöd, kinek van joga elindulni egy mérkőzésen és kinek nincs. Hát ki vagy te ahhoz? Tessék tehetségesnek, okosnak lenni, vonzó programot kínálni és azzal 40-50%-os LMP-t építeni!

Olyan opció nincs, hogy a többiek kizárását követeljük egy futóversenyről, mert miattuk nem tudunk elsőként célba érni. Ez a diktatúra logikája és nem a demokratikus pártversenyé. Érted már, Betti?

Kövess minket a Facebookon is!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

 

Betti! Ugye tudod, hogy a gyurcsányozással csak a Fideszt segíted? - Nyílt levél az LMP társelnökének Tovább
Friderikusznak a körme alatt több becsület van, mint egy autóbusznyi TV2-s haszonlesőben

Friderikusznak a körme alatt több becsület van, mint egy autóbusznyi TV2-s haszonlesőben

Gerincet villantott Friderikusz Sándor! - írhatnánk divatos sajtószlenggel. A veterán tévés az Indexnek adott hiánypótló interjút.

Friderikusz kiteregette a TV2 és az ATV szennyesét. Elmesélte, miért hagyta ott Vajna, majd a Hit Gyülekezete csatornáját, hogyan tehénkedett rá a Fidesz a befolyásos médiumokra.

De kiosztotta a megalkuvó médiamunkásokat is, akiknek a gyávasága, elvtelensége tartja életben az Orbán-rezsimet. Elárulta, magánbeszélgetésekben Tilla és Hajós hogyan szidják a „Fidesz-fészek” TV2-t, aztán hogy maradnak mégis ott a milliós gázsiért, legitimálni a vállalhatatlant.

friderikusz.png

Mondhatjuk erre, hogy könnyű Friderikusznak elvhűnek lenni dúsgazdagként.

De egyrészt az illető uraknak sem kenyérre kell Vajna pénze. Másrészt aki felelős értelmiséginek tartja magát, az meg kell húzzon egy határt, amin túl nem adja a nevét. Amikor túl fel kell állni és azt mondani: ELÉG!

Az a tévé, ahol a Rogán Cilike szelfipartnereként és propaganda-ponyvák szerzőjeként ismert Szalai Vivien a hírigazgató, ahol Juhász Pétert a 200 ezres albérlete miatt hetekig üldözik, de a 200 milliárdos korrupcióról tilos beszélni, ahol ufómagazinos néphülyítés folyik az illuminátusokról, ahol a népszavazás 40 százalékát 98 százaléknak hazudják, az nem tévé, hanem egy fideszes ganédomb, amit tisztességes ember számára erkölcsi kötelesség bojkottálni.

Nincs az az egzisztenciális ok, amiért ehhez a mocsokhoz a nevét adhatja felelős értelmiségi.

Jól látja Friderikusz, hogy nem a tehetségtelen, szürke talpnyalók megléte az igazi tragédia (az ilyenekből sosem fogunk kifogyni), hanem amikor a jó képességű, elismert írástudók kezdik el megmagyarázni, hogy miért legitimálnak egy köztörvényes bűnbandát. Amikor tőlük jönnek az önfelmentő dumák, hogy fizetni kell a számlákat, új autó kell, el akarunk utazni Korfura a családdal.

Lélekcserélő időket élünk. Ebben az országban gerinces médiamunkásoknak régóta nem terem sok babér. Demoralizáló látni, hogy botcsinálta firkászok, ötvenszavas szókincsű, de szorgos nyelvű nímandok a többszörösét viszik haza annak, mint amit a tisztességes ellenzéki kollégák kapnak.

Mégsincs okunk behódolni, meghunyászkodni. Amikor az elvtelen helyezkedésnek van konjunktúrája, olyankor forradalmi tett megőrizni az önbecsülésünket, tisztességünket.

Ahogy minden inga visszaleng, a percemberkék dáridója is véget ér majd egyszer.

Sokan fognak tolongani a damaszkuszi úton, de becsülete csak annak lesz, aki az ínséges időkben is megőrizte azt.

Lájkolj minket a Facebookon is!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

Friderikusznak a körme alatt több becsület van, mint egy autóbusznyi TV2-s haszonlesőben Tovább
Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához!

Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához!

Na végre... – ez volt az első gondolatunk, amikor megláttuk az Index hírét arról, hogy a Demokratikus Koalíció azonnali hatállyal felmondta az együttműködést a NER-rel, kivonult Orbán álparlamentjéből, és lemondott minden képviselői juttatásról.

ellenzek2.png

Nem az önigazolás miatt, de mi itt a Nyugati Fénynél február 24-e óta követeljük ezt a lépést az ellenzéki pártoktól. Akkor kopasz verőlegények akadályozták meg Nyakóékat, hogy népszavazási kérdést nyújtsanak be az NVI-nél.

Azt írtuk:

„Amikor frissen szabadult börtöntöltelékek döntik el, hogy ki élhet a demokratikus jogaival és ki nem, ott azt kell mondani: ELÉG VOLT!

Nem lehet egyik nap a rezsim diktatórikus működését ecsetelni, másnap meg beülni a fűtött terembe eljátszani a demokráciásat.”

Nos, az ellenzéki pártok akkor nem hallgattak ránk. A helyzet azóta természetesen csak romlott, hiszen az Orbán-rezsim (belső logikájából fakadóan) képtelen a konszolidációra, csakis a további bekeményítésben hisznek.

A három millió koldus országában elszórtak 15 milliárd (15000 millió!) forintot egy hazug és fölösleges népszavazásra, majd a csúfos bukás után nekiállnak alkotmányozni, mintha győztek volna.

Február óta kiderült az is: Orbán személyesen rendelte el a civil szervezetek lerohanását, mert képtelen elviselni bármilyen kontrollt. És kegyelemdöfésként itt van a Népszabadság maffiatempóban történő kivégzése.

A legnaivabbak is rohamtempóban szembesülhetnek vele: ez már itt nyomokban sem demokrácia, és nem hazudhatjuk magunknak tovább, hogy mégis. Az egész álparlamenti bohózatot bojkottálni kell - ez most az erkölcsileg elvárható, méltányos reakció.

Ne hazudhassa magát demokratikus miniszterelnöknek az az Orbán Viktor, akinek a rezsimjét az azeri meg a fehérorosz diktátor is csak áhítattal tanulmányozza. 

Egy totális ellenzéki bojkottnak szimbolikus jelentősége van. Felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét, és azt üzeni: önkényuralomnak tartjuk az orbáni rezsimet és nem közösködünk velük semmiben. Szerintünk már tegnap is késő lett volna, de ma az egyik párt felvállalta az úttörő szerepét. Kíváncsian várjuk a többieket.

Most megmutathatják: kinek fontos az ország jövője és kinek a tyúkszaros kis költségtérítése; a meghunyászkodás, a betagozódás Orbán rendszerébe.

Középszerű percemberkéből általában sok van, gerinces ellenzékiből kevés. Most valóban útelágazódáshoz érkeztünk és tanulságos lesz figyelni a szereplőket. 

Ellenzék, ki a Házból!

Oszd meg cikkünket, ha egyetértesz!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához! Tovább
Üzenjük: SOHA nem fogjátok elnémítani a kritikát. Csak benzin a tűzre minden hitvány húzásotok

Üzenjük: SOHA nem fogjátok elnémítani a kritikát. Csak benzin a tűzre minden hitvány húzásotok

Ocsmány körülmények között lekapcsolták a Népszabadságot. A részletek ismertek, maffiatempó ez, semmi más.

Nettó hazugság a kiadó magyarázkodása - ehhez nem kell logikai zseninek lenni. Egy lapot nem azután szoktak megszüntetni, hogy invesztálnak bele, fejlesztik, új szerzőket hívnak. Egy lapot nem azután szoktak megszüntetni, hogy hosszú évek után először sikerül nyereségessé tenni (igen, tavaly már 134 milliós profitot hozott, szemben minden híreszteléssel).

Azt a lapot, amelyet ilyen puccsszerűen szüntetnek be, azt nem tervezik újraindítani. Amelyik helyett a kiadó más újságait ajánlják fel az előfizetőknek, azt nem tervezik újraindítani. Erről ennyit.

A Népszabadság az elmúlt hónapokban a legerősebb időszakát élte. Remek kollégákat szerződtettek, sorra tárták fel a mocskot erről a züllött, urizáló rezsimről. Túl sokat és túl kínosakat ahhoz, hogy a keleti diktatúrák tempóját követő Orbán-kormány élni hagyja őket.

Az utolsó héten Rogán helikopterezéséről és Matolcsy „saját lábon álló” barátnőjéről is jött le terhelő. És van még ott, ahonnan az eddigiek jöttek.

nepszabi.png

A fideszes rezsimnek nem ez volt az első húzása a szabad sajtó ellen. Két éve az Origo főszerkesztőjének kellett mennie, mert túl sokat írt Lázár kétmilliós hotelszámlájáról.

(Az Andy Vajna londoni Bentley-botrányát kirobbantó Nyugati Fény a helyén van.)

Velejéig rohadt az a rezsim, amelyiknek nem a segédhernyók ormótlan rongyrázásával van baja, hanem azzal, hogy azt a független sajtó megírja. Hogy bemutatjuk az adófizetőknek: azért robotolnak három műszakban, hogy felkapaszkodott senkik ízléstelen kivagyiságát finanszírozzák.

Nagyon erőlködnek ám, hogy bekussoltassák a kritikus médiát, és mindent túlrikácsoljon az agymosó papagájkommandó. Állami pénzből gründoltak egy valag Habony-közeli újságot és kamuportált, ezzel párhuzamosan pincsikutyát csináltak a közmédiából, az Origóból és a TV2-ből.

Azt hiszitek, hogy csak pénz kérdése és agymosott zombit csináltok a teljes társadalomból.

Nem értitek, hogy még Észak-Koreában és Kínában sem sikerült korlátlanul betiltani az információk áramlását.

Nem értitek, hogy csak még elszántabbá tesztek minket azzal, hogy megmutatjátok: mekkora aljas gazemberek ellen harcolunk.

Nem értitek, hogy minden hitvány húzásotokkal csak benzint locsoltok a tűzre. Nem értitek, hogy minden levágott fej helyére kettő nő.

Nem értitek, hogy minket itt az ellenzéki oldalon nem abból a silány anyagból faragtak, mint a ti gerinctelen, sunyi talpnyalóitokat. Mi olyanok vagyunk, mint az acél, amit minél jobban ütnek, annál keményebb lesz. Amit könnyebb eltörni, mint meghajlítani.

Nem értitek, hogy nálatok okosabb emberek is belebuktak már ebbe az ocsmány diktátortempóba.

Naponta nyolcszor fogjuk beledörgölni az orrotokat a saját mocskotokba - a bukásotok napjáig, és tovább.

Innen üzenjük: SOHA nem fogjátok elnémítani a kritikát.

Oszd meg cikkünket!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - a független ellenzéki médiát!

Üzenjük: SOHA nem fogjátok elnémítani a kritikát. Csak benzin a tűzre minden hitvány húzásotok Tovább
Sebestyén Eszter: Mit csinál 200 ezer SIM-kártyával a TEK?

Sebestyén Eszter: Mit csinál 200 ezer SIM-kártyával a TEK?

Semmit. Helyet szorít magának. Hol is? Kétszázezer SIM-kártyát vásároltak egy hajléktalan nevére, minderre pedig a párizsi és belga hatóságok figyeltek fel - adta hírül a miniszterelnökség országosan terjesztett sürgönye csütörtökön. Az említett országok médiájában ilyen hír nincs.

tek_telefon.jpg

- Magyarországon összesen 12 millió előfizetés van. Arról nincs adat, hogy mennyi felöltőkártya van használatban, de az arányok árulkodóak.

- Hazánkban szigorúan szabályozott a felöltőkártyák vásárlása, nagyjából annyi adat kell hozzá, mint egy előfizetéshez. (A 200 ezer kártya egy néven van.)

- Nálunk ráadásul aránytalanul drága az előre fizetős módszerrel telefonálni.

- A hírt a Magyar Idők (nem a kormányhoz, nem a kormánypárthoz, hanem kifejezetten Orbán Viktorhoz lojális lap) dobta be a köztudatba.

- A TEK vezetője is leginkább arról híres, hogy közeli kapcsolatban van a miniszterelnökkel.

- A kártyákat nem csak egy névre vették, hanem azonos elárusító helyen is tették azt.

- A kártyákon - elvileg- adatforgalomnak is kell lennie, illetve - ahogy a kártyának van azonosítója - a telefonnak is van, azaz a SIM-hez (a kártya mikro chip azonosítója) tartozik egy IMEI szám (nemzetközi készülékazonosító) is.

- Előző pontban felsorolt adatok gazdája - részben - a Magyar Telekom.

- E cégnél nem tűnt fel senkinek - mondjuk, a könyvelési részlegen -, hogy egy ember, egy helyen több százmillió forintért vásárol azonos terméket.

- A hírközlési szolgáltatóknál dolgoznak a titkosszolgálat emberei is (ezt törvény rendeli el és szabályozza).

- A hír, vagyis inkább a PR-cikk ugye, úgy szól, hogy a belga és a francia hatóságok értesítették a mieinket.

- Éppen a párizsi és brüsszeli terrorcselekmények kivitelezői lebzseltek Magyarországon. (A hírelőzmény meg is van, amire kommunikációt lehet építeni.)

- Az illetékes szervek, hatóságok, valamint azok legfőbb felügyeleti szervei, hivatalai mélyen kussoltak napokig. Nem, hogy nem cáfoltak, nem is tagadtak, de még csak meg sem szólaltak sehogy sem. Jó sokáig. (A 3 nap ilyen esetben rengeteg.)

- Mindezzel párhuzamosan a TEK látványos PR-akciókat szervez. (A terrorelhárítás ugye, arról híres szerte a világon, hogy rivaldafényben van, kivéve kis hazánkat, ahol nincs ilyen.)

- Majd holt időben kiadott hír (szombat), hogy a „TEK figyelni akarja a tömeges SIM-vásárlást” (Index, okt. 8. 09:14)

- A szombati fő információ ellentétes erők áldozatául esett. A Fidesz-erőharc-belharc generált egy másik eseményt, miszerint megszűnik a Népszabi.

Az ugye világos, hogy ha a Magyar Időkben megjelenő sorok hírnek lennének nevezhetők, nem pedig PR-cikknek, akkor a hatóságok és a kormányzati kommunikáció ontaná a reakciókat, még ha kuszák és bénák is lennének, mint pl. a Teréz körúti robbantásnál. Mi sem bizonyítja jobban, hogy - az Orbán-lojális Fidesz-csonk - részéről előre elhatározott kommunikációról van szó, mint az, hogy 3 egész napig nem volt reakció, amikor pedig végre van valami kommunikáció, az az, hogy nemzetünk Nérójának „házi titkosszolgálata” ellenőrizni akarja - törvényen kívül - a hírközlési szolgáltatókat. (Ti. az törvényben rögzítve van, hogy melyik szolgálatnak a feladata ez.) És ezzel a mesével (értsd: szánalmasan átlátszóan felépített PR-kommunikációval) akarják a népnek eladni azt, hogy a TEK is hozzáférjen a Telekom algoritmusaihoz, vagy még rosszabb esetben az összes szolgáltatóéhoz.

A látványtervezés megint úgy hat, ahogy eltervezték

Ha valaki azt hinné, hogy a látványtervezés a Népstadion (nem elírás) metró megállónál felvett reklámfilm, ahol a film főszereplői: Művér, Hajdú, Orbán, Pintér, Tarlós, akkor szólok, hogy ez a jelenet csak elterelés volt a valódi látvány megtervezéséről, miszerint az „uralkodóház titkosszolgálata” olyan adatokhoz akar hozzáférni, ami - egyelőre - nincs törvénybe iktatva.

Hogy ehhez a magyar állam valóban létesített-e olyan tranzakciót, miszerint a mi pénzünkből egy laza átutalással felvásároltak több száz milliós értékben SIM-eket, azt nem tudom, de feltételezem, hogy a Magyar Telekomnak valahogy hálásnak kell lenni, vagy legalábbis elérni azt, hogy ne szivárogtassanak.

Ismétlem, ha a fent hivatkozott Index-hír igaz, akkor az abban sugalltakra jelenleg hatályos törvény nincs.

Majd lesz. Vagy lehet, hogy már az se kell?

Írta: Sebestyén Eszter

Sebestyén Eszter: Mit csinál 200 ezer SIM-kártyával a TEK? Tovább
Indul a PM önfényező kampánya - A népszavazást átaludták, most hajmeresztő blődségeket ígérnek

Indul a PM önfényező kampánya - A népszavazást átaludták, most hajmeresztő blődségeket ígérnek

Imázskampányba kezdenek Karácsony Gergőék. Pártjuknak új neve is van: Párbeszéd Magyarországért helyett simán csak Párbeszédnek hívják őket októbertől.

(Kezdetben vala az Együtt-PM, ebből lett szakadással PM, és most itt van a „P”. Vajon mi lesz az újabb mutatvány?)

A kampány egyébként abból áll, hogy Szabó Timiék kiplakátolják a viaszbábuvá manipulált arcképüket, valamint előhozakodnak egy 11 pontos ötletparádéval. Benne olyan blődlikkel, mint hogy szállítsuk le 16 évre a választási korhatárt, osztogassunk munkamentes alapfizetést vagy legyen 4 napos a munkahét. Épp csak az ingyensör maradt ki a pontok közül, pedig láthatóan a Kétfarkúakat szeretnék megszorongatni. (Hogy miért szélhámosság a munkamentes alapfizetés, azt itt szedtük pontokba.)

A kommunista-idealista zöldségek egy részével eddig is kampányoltak, eddig sem jött be: különben nem állna nulla százalékon a párt, miközben mindent megígértek már az embereknek, az üdvösségig bezárólag. Hiába, nem szabad fullba nyomni a kretént. Nem szabad túltolni az ígérgetést, mert a kutya nem fog hinni neked.

karacsonyek.png

De van itt még egy figyelemre méltó körülmény.

Bármilyen blőd is a 11 pont, mégiscsak egy tudatosan időzített, kidolgozott csomagról beszélünk. Tehát az elmúlt hetekben-hónapokban ők bizony ezzel foglalkoztak. A plakátok is rögtön a népszavazás után kikerültek, pedig az ilyesmi nem megy csak úgy, egyik napról a másikra. Meg kell állapodni fotóssal és nyomdával, plakáthelyeket kell lefoglalni, miegymás.

Magyarán: miközben a többi ellenzéki párt vért izzadt a kvótakampányban, hogy 10 év után először vereséget mérjen Orbán Viktorra, addig a PM-esek a saját pecsenyéjük sütögetésével voltak elfoglalva.

És hogy még szebb legyen: Karácsony Gergőék nyilvánvalóan arra hajtanak, hogy 2018-ban közös lista és összefogás legyen, hiszen ez a túlélésük egyetlen esélye, önmagukban sosem kapnak 5 százalékot. Benne akarnak lenni egy összefogásban, de nagy ívben tesznek rá, hogy az összefogás pártjai épp az év legfontosabb politikai eseményén dolgoznak reggeltől estig.

Gergő, Tímea! Hány lakossági fórumot tartottatok a népszavazási kampányban? Hányszor voltatok vidéken, hányszor beszélgettetek a hétköznapi emberekkel?

Gondolhatunk bármit a DK vagy az MSZP esetleges bénázásairól (szoktuk is kritizálni őket, ha jogos), de ez a két párt mégiscsak végignyomta a kampányt, hogy meggyőzze az embereket a bojkottról. Kitelepültek az utcákra, szórólapoztak, beszélgettek, érveltek, bejárták az országot. És a munka végén sikerült megállítani a fideszes gőzhengert: érvénytelenítették a népszavazást.

Eközben mit csinált a PM? Karácsony Gergő és Szabó Tímea haját lőtték be a stúdióban, meg az arcát fotosoppolták, hogy jól mutassanak az imidzs-plakátokon. Amely plakátokkal saját bevallásuk szerint is Budapestre koncentrálnak, hiszen a vidéki emberek eleve nem számítanak Geriéknek.

Nem baj. Másfél évig még fontoskodnak, bejárnak Kálmán Olgához, eljátsszák a politikusost. Aztán reméljük, 2018 vízválasztó lesz az ellenzéki térfélen is: megszabadulunk a dolgozni nem akaró, csak a médiában létező kamupártoktól.

Kövess minket a Facebookon is!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

Indul a PM önfényező kampánya - A népszavazást átaludták, most hajmeresztő blődségeket ígérnek Tovább
Ha az elbukott népszavazás "elsöprő siker", akkor volna még néhány ötletünk

Ha az elbukott népszavazás "elsöprő siker", akkor volna még néhány ötletünk

Miután a Fidesztől megtudtuk, hogy a nyolcmilliónak a hárommillió pontosan a 98 százaléka, nyilván nyomtatják már az új matematika tankönyveket.

De ahol egy elbukott népszavazást simán lehet "elsöprő sikernek" nevezni, ott nekünk is van néhány unortodox ötletünk...

 

screengrab.jpg

 

1_1.jpg

 

38514_mtv_szekhaz_ostrom.jpg

 

clipboard324-1024x527.jpg

 

schmittpal-vaniliaskarika-photofabianevaorigo.jpg

 

nemeth_szilard_1.jpg

 

korhaz-hvg.jpg

 

tumblr_nbxklsdvwm1ticsozo1_1280.jpg

 

235286_galeria_akos_1387381140.jpg

 

p5112604_1.jpg

 

184.jpg

 

Ha tetszett: Lájkolj minket a Facebookon is!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - az ellenzéki gerillamédiát!

 

Ha az elbukott népszavazás "elsöprő siker", akkor volna még néhány ötletünk Tovább