Gusztustalanul lepaktált a Fidesszel a nyíregyházi MSZP

2016. augusztus 22. 16:03 - Első Kézből

Áll a bál Nyíregyházán: kilépett az Együtt és a DK abból a frakcióból, amelyet a helyi ellenzék hozott össze a 2014-es választások után.  

Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a frakció szocialista tagja, Nagy László a többiek háta mögött egyedül zsírozta le a fideszes polgármesterrel, hogy a város díszpolgári címet adjon a helyi Fidesz-frakció elnökének (!), Adorján Gusztávnak.

Az aktus megtörtént: szoci segítséggel Nyíregyháza díszpolgára lett a fideszes Adorján. Nagy László (MSZP) személyesen is megszavazta, egy másik szocialista, Jeszenszki András pedig gyávaságból kiment a teremből a szavazás idejére. Nemmel szavazott a DK, az Együtt és a Jobbik.

nyiregy.png

(fotón balra: Nagy László, MSZP; jobbra: Adorján Gusztáv, Fidesz)

Mint említettük, ez csak az utolsó csepp volt a pohárban: a szocialistákkal korábban is rossz volt a többi ellenzéki párt viszonya. Helyi hírek szerint a szocialisták kifejezetten gátolták a DK és az Együtt munkáját a fideszes korrupció, például az egymilliárdos sóstófejlesztési mutyi leleplezésében.

Mivel a közös frakciónak pont a szocialista Nagy László volt a szóvivője, így végképp tarthatatlanná vált az ellenzéki szövetség. Nagy László többször homlokegyenest más véleményt fogalmazott meg a helyi sajtóban, mint ahogy arról a többi ellenzéki párt vélekedett.

A Gépnarancsnak helyi MSZP-s politikusok azt mondták: Nagyék eladták a pártjukat egy-két állásért és egy-két jól fizető felügyelőbizottsági tagságért, majd hozzátették: ha ez így marad, akkor 2018-ban az MSZP helyi szervezete megy a levesbe.

Veres János, korábbi pénzügyminiszter, az MSZP Szabolcs megyei  elnöke még keményebben fogalmazott: „mindannyian megélhetési politikusok vagytok, és ez látszik is a munkátokon”

Gyönyörű történet, másfél évvel a választások előtt.

Kristálytisztán megmutatja: miért van pokolian nehéz a dolga a tisztességes ellenzéki pártoknak, akik kimaradnak a nagyok mutyijából.

Az ellenzéki választók összefogást akarnak látni, mert (helyesen) úgy érzik: az ellenzéknek csak együtt van esélye legyőzni a fideszes gőzhengert. De abba már nem fektetnek energiát, hogy szétszálazzák: konkrétan kik az akadályai ennek az összefogásnak.

Ha valamelyik ellenzéki párt korrupciógyanúba keveredik a Fidesszel, az összes többire is fröccsen a mocsokból. Rögtön megszületik az össznépi ítélet: „ezek ilyenek”, „pokolba az összessel”.

Ezért elképesztően kártékony, amikor a választók az látják, hogy MSZP-s percemberkék júdáspénzért összedolgoznak a fideszes maffiával.

Hiába végeznek tisztességes munkát a mutyikból kimaradó kisebb pártok, ha a Szili Katalinok, Steiner Pálok, Nagy Lászlók miatt az egész ellenzéktől elfordulnak a választók.

Az elkövetkező másfél év nagy feladata lesz a tisztességes ellenzéki szereplők számára, hogy világosan elmagyarázzák: miért kellett az MSZP-vel szemben új pártot alapítani.

Hogy miért nem lehet megalkuvó, gerinctelen kamuellenzékkel megbuktatni az Orbán-rezsimet.

Kövess minket a Facebookon!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

2 komment

Ákos, Kövér, meg a többi gyökér! Tényleg a konyhában van a nő helye?

2016. augusztus 21. 14:20 - Első Kézből

Nyolc aranyat szereztek sportolóink a riói olimpián. Ebből Hosszú Katinka egymaga hármat abszolvált, és úgy alakult, hogy a nyolcból hetet nőknek sikerült begyűjteniük.

Ez utóbbi információ egy normális országban nem bírna hírértékkel. Hogy férfi vagy nő szerzett-e egy díjat, annyira kellene számítson, mint az, hogy szőke, barna vagy fekete hajú volt-e az illető. Ismételjük: egy normális országban.

De mi nem vagyunk egy normális ország. Nálunk még mindig a legfelső szintről vonják kétségbe a nők jogát az önérvényesítéshez, és kiabálnak középkori suttyóságokat a mikrofonba.

  • Nálunk egy Varga nevű fideszes gombnyomogató feláll a Parlamentben és azt mondja: a nőknek 3-4 gyereket kellene szülniük, ha el akarják kerülni a családon belüli erőszakot.
  • Nálunk a világ szégyenére házelnökké választott Kövér László szerint „lányaink” önmegvalósításának legmagasabb minősége az, ha unokákat szülhetnek „nekünk”.
  • Nálunk a Kossuth-díjas, de önimádatban és pátoszban aranyérmes Kovács Ákos azt bírja belemondani a kamerába, hogy a nőknek nem az a dolguk, hogy karriert építsenek, hanem hogy beteljesítsék a "női princípiumot".

Nálunk az ország fideszesebbik fele még mindig tenyészkancának tekinti a nőket és nem is szégyelli magát érte.

aranyermes_buszkesegeink.png

És akkor jön Szász Emese, jön Kozák Danuta, jön az a Hosszú Katinka, aki önmagában külön műfajnak számít azzal a bátorsággal, amivel szembeszállt a Kiss László-Gyárfás Tamás-féle gazemberekkel.

(De említsük meg minden éremszerzőnk nevét, akiknek nagyon gratulálunk: Szabó Gabriella, Fazekas-Zur-Krisztina, Csipes Tamara, Kapás Boglárka, Márton Anita, Szilágyi Áron, Imre Géza, Cseh László, Kenderesi Tamás, Rédli András, Somfai Péter, Boczkó Gábor)

Ha az ákosi-kövéri parancsnak megfelelően a sportolónőink visszatakarodtak volna a konyhába meg a szülőszobába, akkor most a 8 magyar arany helyett lenne 1 darab.

Az ezüstöket és a bronzokat is beszámítva pedig a 15 érem helyett lenne 5 - a nők nélkül.

Kovács Ákos, Kövér László, és mindenki, aki szerint a nők a karrier helyett maradjanak a pacalfőzésnél:

Mit éreztetek Szász Emese csodálatos hajrájánál, amikor az utolsó 10 találatból 8 az övé volt?

Megdobbant-e a szívetek, amikor Kozák Danuta több mint egy hajóhossznyit vert rá a második helyezettre 500 méteren?

Büszkék vagytok-e Hosszú Katinkára, akinek a körme alatt több becsület és gerinc van, mint egy autóbusznyi fidelitaszosban?

Kövér, Ákos, és a többi gyökér! Hol vagytok most mind? Nem sül le a bőr az orcátokról? Mikor hallunk tőletek legalább egy halk bocsánatkérést?

Kövess minket a Facebookon is!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

133 komment

Itt a 3 legsúlyosabb érvünk, amiért bojkottálni kell a kamunépszavazást

2016. augusztus 18. 15:43 - Első Kézből

A távolmaradás az egyetlen jó döntés ebben a mesterségesen generált csapdahelyzetben. Elmondjuk, miért.

1. A kérdést Habony Árpádék rafináltan úgy tették fel, hogy arra ép ésszel ne lehessen igent mondani. Hát ki az a marha, aki kifejezetten azt akarja, hogy

„az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését”?

Ez a kérdés szándékosan úgy van megfogalmazva, hogy szembemenjen az emberek igazságérzetével, és ne lehessen rá jó szívvel igen-t mondani.

Viszont Orbánék rafkósan azzal számoltak, hogy bármilyen blőd kérdésben állnak is be egy álláspont mellé, a baloldal egy része reflexből az ellentétes álláspontot fogja elfoglalni.

Akik most ellenzéki oldalon a részvétel és az „igen” mellett agitálnak, ők belesétáltak ebbe az ócska csapdába, másrészt minket is ebbe akarnak belerángatni.

ov-bomlaszt.png

2. Megszületett az ellenzéki összefogás.

Sokszor kritizáltuk már a baloldal pártjait (jogosan), és biztosan fogjuk is még. Most azonban el kell ismerni, hogy az első akadályon átmentek. Kikerülték az orbáni csapdát, nem mondanak „csakazértis” igent egy olyan hülye kérdésre, amire nem lehet igent mondani.

Jelen állás szerint beállt a bojkott mögé az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és a Moma, vagyis a demokratikus ellenzék 99 százaléka. A kamunépszavazáson való részvételre már csak Fodor Gábor és 1-2 olyan megmondóember agitál, akik korábban is a demokratikus oldal és az összefogás bomlasztói voltak.

Sőt, a baloldali pártok 99 százaléka mellett a bojkottra szólít fel a velük gyakran kritikus TGM is, mert ő is érti, hogy a részvétel most nem opció.

3. Az „igenek” megnyerhetetlenek, az ellenzék egyetlen fegyvere az érvénytelenítés.

Aki kicsit is ismeri a társadalmat és nem most jött a Hold túlsó feléről, az pontosan tudja, hogy a „igenek” ebben a hülye kérdésben megnyerhetetlenek. De még az is hiú ábránd, amit egyes nagyokosoknál olvashattunk, hogy a baloldal majd 40-60-ra fogja szépíteni az igenek arányát.

Aki szerint arra a válaszra, hogy „az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését” rá lehet venni 1,6-1,8 millió embert egy olyan országban, ahol az összes baloldali pártnak nincs ennyi szavazója, nos, azt az embert személyesen kísérnénk el a legközelebbi pszichiáterhez.

A demokratikus ellenzék egyetlen esélye az, ha érvényteleníteni tudja Orbán népszavazását egy teljeskörű bojkottal. Ez egy olyan fegyver lenne a kezükben, amivel sokáig és jogosan üthetnék a kormányt.

Miről beszél, elnök úr, hiszen ön megbukott! Az ön által legfontosabbnak tartott kérdésben nem tudta elvinni az emberek 50 százalékát az urnákhoz! Ezért kellett 5 milliárdot elszórni propagandára, meg 5 milliárdot a népszavazás megszervezésére?!

Nem kell megrémülni azoktól a közvélemény-kutatásoktól, amelyek 50% körüli részvételt jósolnak. Mindenki tudja, hogy jóval többen mondják bele a telefonba tét nélkül, hogy persze, elmegyek, mint ahányan tényleg ott lesznek. Az emberek hány százaléka megy el egy osztálytalálkozóra, szülinapra vagy koncertre azok közül, akik előre beígérik, hogy ott lesznek? Na ugye.

Utóirat: Aki még mindig nem látja, hogy Orbán Viktor egy politikai szélhámos, aki a bolondját akarja járatni velünk az egész népszavazási cirkusszal, annak ajánljuk megtekintésre azt a videót, ahol arab üzletembereknek gazsulál és ajnározza nekik az iszlámot, valamint ajánljuk meggondolni, hogy ez a nagy demokrata mikor is kérdezett meg minket a több mint 3600 letelepedési kötvényes bevándorlóról, akiken milliárdokat szakítanak Fidesz-közeli offshore-cégek.

Lájkolj minket a Facebookon is!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

220 komment

Sebestyén Eszter: A csontom reccsent a Ligetben, a jogállam törött el

2016. augusztus 16. 16:38 - Első Kézből

Vendégszerzőnk: Sebestyén Eszter

civil jogvédő, aktivista, Ligetvédők társalapító

A rendőri önkényről, a maffia (-állam) törvényszerűségeiről, a papírosjogról. Újra. Ezennel nem elméleti síkon, hanem gyakorlatiasan. Saját tapasztalatból. Na, ezek után kritizáljanak a gyakorlatban dolgozó ’társak azzal, hogy elméleti szakember vagyok!

Megvédtek az önállóságomtól

A kormányzati kommunikáció szintjén megvédeni annyit tesz, hogy elvesznek tőled, azaz amikor azt mondják, megvédenek, pestisen szólva lopnak és/vagy elfednek valami disznóságot. Miért jár ez az önállóságod korlátozásával? Azért, mert még azt is elhitetik mindeközben veled, hogy ez téged szolgál és szabadabb vagy, mint valaha (Bővebben itt).

Én is állati szabadnak éreztem magam, amikor az egyikük három percig (ez ebben az esetben sok idő) úgy feszítette a kezemet, hogy már abba majd’ beletört, majd erre a feszítésre csavart egyet a másik. (Az eredetileg a NOL.hu-n megjelenő videó a valódi és teljes erőszakot csak a családom legfiatalabb és legidősebb tagjai miatt nem ábrázolja.) Azt, hogy erről, hogyan, és végül miért döntöttem, majd egy másik cikkben. Mindenesetre gondosan tárolom.

Igazságtalannak – de finom szó – pedig pusztán a kettő egy ellent érzem. Nem, nem érzek olyat, hogy ők férfiak (hiszen nem azok), és nem érzek olyat se, hogy ők megtehetik, mert ők a karhatalom egy és két ezüst csillagos pondrói, én pedig állampolgár vagyok. Csak azt érzem, hogy – írói fantáziám által elnevezett – Szőke Dániel (egy ezüst csillag) és – írói fantáziám által elnevezett – Balogh Tibor (két ezüst csillag) egyszer álljanak szemben velem civilként, fegyvertelenül, puszta kézzel – ha meggyógyultam. Erre a rendezvényre szívesen meghívom valamelyik tévécsatornát is. Ennyit a sportszerűtlenségről.

És akkor mindez, hogy néz ki politikailag? (a fenti videó megtekintése nélkül ez a szakasz értelmezhetetlen lesz) A hosszas feszítés utáni – csavarás általi – csontreccsenés akkor keletkezett, amikor a „polgári” szó kiejtésével más kontextusba helyeztem a történéseket. Addig sem értették, mi az a szólásszabadság, addig se értették, mi a gyülekezési jog, de még a köz- és magánterület közt se tudtak különbséget tenni a joggyakorlás közben. A „polgári” szó, csak hab volt a tortán. Ez a cikk pedig – reményeim szerint -  a málnaszem.

Nem ellenük, hanem azért a társadalomért, amelynek tagjai úgy akarják nevelni a gyermekeiket, hogy ha látják a mutogatós bácsit, akkor a rendőr bácsihoz merjenek fordulni. Mert ez így lenne normális, mivel a rendőrség az állam szolgáltatása. Értünk, és nem ellenünk való. Elvileg. Erre a minimumra egyre inkább egy elérhetetlen, ábrándos maximumként tekintek.

sebestyen-liget2.png

Hogy is volt? Kijöttek a fiúk, mert bántalmazáshoz hívták őket. Ezek után leszarják a bántalmazottat, majd még atrocitálni is kezdik. Elébb csak verbálisan. Mit keresett ott? (Részletek itt.) Ez pont olyan, mint a miniszoknyás nőt, akit megerőszakoltak arról faggatni, hogy miért volt miniszoknyában. Én spec. farmerben voltam és tornacipőben. De a hozzáállás itt a lényeg. Az erőszakot elszenvedő van kikérdezve, még egyszer atrocitálva, majd előállítva. Amúgy csak az Alaptörvény által biztosított szabadságával élt. Ez én lennék.

Ezek után a közel nyolc órás előállításom során sem fogdán sem meghallgatva nem voltam. Minek vittek be?! Ezt szabályozza valamilyen törvény? Én nem tudom, csak kérdezem. A nyolc óra egyébként lehetett volna tizenkettő is? Azt már nem merték megreszkírozni. Pedig. A történtek ( itt és itt ) elbírták volna ezt is. Igazán. Miért nem voltak kíváncsiak arra, hogy mit mondok, ha sem a helyszínen, sem később nem hallgattak meg? (Helyszíni jegyzőkönyv és kihallgatási jegyzőkönyv nem készült.) Pont.

Már ahogy kezdődött, az is hrabali volt. Kijönnek a kisfiúk, úgy köszönnek, mint a nagyok, ezt még megtanulták az orbán-kormány (igen, kis betű) által bevezetett egyéves gyorstalpalón (egy cukrász és egy dadus is min. két évig tanul), azt már nem – mint fentebb is említettem -, hogy meg tudjanak különböztetni egy magánterületet egy közterülettől. De mondok mást is! Az igazoltatás is a western filmek útszéli rablóinak a stílusában történt. Kábé így: - személyi van? Elővettük. Majd udvariatlanul zsebre vágták. 

Lehet, hogy túl sok olyan krimit néztem, ami jogállamban készült. Az is lehet, hogy nem laktam (eleget) a nyóckerbe’, de valahogy én azt gondoltam, a filmekben és az utcákon látottak alapján, hogy az igazoltatásnak van valami „protokollja” – a tévedés jogát fenntartom.

varosliget.jpg

Közhely, hogy minden állampolgárnak tudomásul kell vennie azt, hogy nem mentesül a Justitia mérlegétől, csak azért, mert nem tudja, mik vannak a serpenyőkben. Még az útlevelünkben is benne van: „A külföldön tartózkodó magyar állampolgár köteles mind a fogadó állam, mind a Magyar KÖZTÁRSASÁG* jogszabályait tiszteletben tartani.” (*Igen, KÖZTÁRSASÁG.) Na, már most: az tényleg komoly, hogy tíz millió embernek – kivéve, ha rendvédelmis – be kell tartania, még külföldön is a norma- és szabályrendszert (értsd: törvények)? Éppen a joggyakorlóra nem vonatkozik, hogy meg kell tudnia különböztetni egy közterületet a magánterülettől? Hogy van ez?!

Esetemben azért érdekes ez az apróság, hogy köz- vagy magánterület, mivel a rongálásnak van szabálysértési alakzata is, nem csak bcs-s. Azaz ez egy ún. minősítő körülmény. Még egyszerűbben: miért is lettem bűncselekmény alapos gyanúja okán stigmatizáva? Mert egy két ezüstcsillagos macskajancsi nem tudott különbséget tenni a köz- és magánterület közt. Ja, meg azért, mert van az a bizonyos Gyuri (részletek lásd fentebb linkelt Magyar Narancs cikk), akiről még mindig fogalmam sincs kicsoda, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy az éjjeliszekrényén tartott könyve a Waffen-SS egyik alapműve. Gyuri – bár nem ismerem – biztos álmában és éberen is azon kattog, hogyan lehetne még alázatosabb és szervilisebb. Gyurit nem zavarja elég sok minden, pl. az sem, hogy nem működik a TÜK…

Az zavarja-e Gyurit, hogy alattvalói annyira amatőrök, hogy feleslegesen mímeltek (a hamisítás szót véletlenül se írnám le) aláírást? Mivel olyan papírokra applikálták azt, amin se pecsét, se iktató szám (iktsz). Ennél nagyobb amatőrséget el se tudok képzelni! Mert nyomtatási „sorszám” azonban van rajtuk. Értitek, ugye? A nyomtatási sorszám miatt, bekerült a rendszerbe, de csak annyira, hogy nem hitelesen (a pecsét és az iktsz. hiányában). Erre BÁRMIT, de főleg aláírást fabrikálni, nem is hrabali, hanem kész cabaret! Ti tényleg ennyire hülyék vagytok? Ja! Mert, ha igen, mi a fenét csodálkozom azon, hogy nem tudtok megkülönböztetni egy magánterületet egy közterülettől? Meg a szólásszabadságot a rongálástól? És a többi.

A papíros jog működik, ha profi, de…

Ezen a ponton kell megjegyezni, hogy az orbán-kormány (még mindig kis betű) virtuális, a hatalmának bemutatott reklám- és pr-hadjárat még inkább virtuális. Mindezt vesd össze fentiekkel, különösen arra a szakaszra, hogy pecsét és iktsz. nélküli „iratot” firkáltak össze kisgyerekek aláírással. Igen, kedves olvasóm, ők hivatottak megvédeni a gyerekeidet, a nyaralódat, a biciklidet, vagy a lakásodat és az autódat. Mégis mire számítasz rendőrség fogalom alatt? Állami szolgáltatásra vagy Waffen-SS kadétokra?

Szolgálunk és félünk

Ez a reklám:

szolgalunk.jpg

 

Ez a valóság:

„Bazmeg, mikor fogtok intézkedni, geciláda?!” – mondja egy Técsé nevű a KÖZTÁRSASÁG tisztjének

Azt hiszem, ezt nem kell részletezni vagy fejtegetni…

A VI. kerület, rendőri szempontból, ahol engem szólásszabadság gyakorlása közben „tettenértek”, egy elég guzmis kerület. Van ott ugye, a Nagymező utca, ami a budapesti Soho rosszabbik vége, de van ott még egy darab Liget is. Ami fás-bokros, ezért hernyóznak és rabolnak, meg nemi erőszakot követnek el rendszeresen éjszaka.

Van egy dolog, amire kurvára kíváncsi lennék. Aznap, amikor nyolc órán át velem voltak elfoglalva, abban az időintervallumban: hány embert ért erőszakos lopás, nemi erőszak, vagy egy AIDS-es tű. Én pedig nem szólásszabadságot, mint alapjogot gyakoroltam, hanem rongáltam. Ahogy Fősándor megtisztelt szavaival, személy szerint engem az egyik sajtótájékoztatóján: „a 40 éves nő szándékos bűncselekményt követett el.” Kerestem sokáig a 2012. évi C.-ben (BTK), hogy hol van benne olyan, hogy a szólásszabadságot büntetnék, de nem találtam.

Aztán eszembe jutott, hogy van Alaptörvény, amely garantálja ezt, ezért nem kerestem tovább. Fősándor szavaiban amúgy nem az volt a legbántóbb, hogy lebűnözőzött, hanem az, hogy néhai fegyvereshez méltatlanul lenegyvenévesezett. Mert – ha még be sem töltöttem – a szerint a szabályrendszer szerint, bizony 41 vagyok. Most Fősándorunk elfelejtette volna, hogy hogyan is számoljuk (évkezdettől) vagy csak demens? Ha utóbbi, akkor sürgősen vonuljon vissza, mert azt mégsem írhatom, hogy menjen nyugdíjba.

Csak egy fontos: a Kocsis ne legyen (ha Fősándor valóban lelép). A magyar rendőrség és következésképpen a teljes társadalom végső fasizálódásának záloga, ha valóban MIÉP-Máté lesz a belügyminiszter. Ez nem fordulat elő.

sebestyen_eszter.jpg

 

 

 

 

 

 

 Sebestyén Eszter

civil jogvédő, aktivista, Ligetvédők társalapító

(fotó: Járdány Bence)

178 komment

Ez a két sztori megmutatja, miért rohadunk fényévekre a civilizált Európától

2016. augusztus 15. 15:42 - Első Kézből

Két tanulságos történet az elmúlt napokból, amelyek lézersugárként világítanak rá, miért vagyunk siralmasan elmaradva a világ civilizált felétől.

Az első: Svédországban lemondott az oktatási miniszter, mert egy üzleti vacsorán megivott két pohár bort, majd egy közúti ellenőrzésen 0,2 ezrelék mg/l alkoholt mértek nála.

A lemondott miniszter történetesen egy 29 éves hölgy volt, aki 27 évesen lett a svéd kormány tagja. Aida Hadzialic egyébként Boszniában született, menekültként érkezett Svédországba. Innen küzdötte fel magát a legfelső szintre, pártja nagy reménységének tartották.

Aida a két pohár bor elfogyasztását élete legnagyobb hibájának nevezte és másnap reggel benyújtotta lemondását a svéd kormányfőnek.

cimlapkep2.png

(képen balra: Aida Hadzialic, jobbra: Prague Pride)

Egy magyar agy számára teljesen szürreális a történet.

Hogy lesz egy menekült lányból miniszter, ráadásul 27 éves korára? A politika nem csak a farzsebükben nyeles fésűt hordó, szenilis hímsoviniszták kiváltsága? Csupán a teljesítményével bejuthat valaki közéjük ekkora hátrányból indulva?  

Továbbá: mi az, hogy következménye van valaminek? Pláne két pohár bornak? Mi az, hogy nem kezd el rögtön hadoválni, mesélni, visszamutogatni, hanem benyújta a lemondását? Nálunk egy politikus százmilliárdokat lapátolhat ki a nemzeti bankból, komplett kerületet kótyavetyélhet el negyedáron a haverjainak, villákat írathat a hároméves kisfia nevére, a haja szála sem fog görbülni.

Ez meg két pohár bor miatt bocsánatot kér és azonnal lemond?

A másik hír a hétvégéről: húszezer ember vonult fel a legnagyobb békében és vidámságban a prágai Pride-on. A menetet karneváli hangulat, sok zene, tánc kísérte. Atrocitás nem történt.

Szolidaritása jeléül a menetben jelen volt Karla Slechtová fejlesztési miniszter és Adriana Krnácová, Prága főpolgármestere is. Az egész rendezvényért Jirí Dienstbier cseh emberi jogi miniszter vállalt védnökséget.

És akkor megint vegyünk egy nagy levegőt. Azért is, mert itt nem Nyugat-Európáról, hanem egy velünk egyidőben rendszert váltott, posztkommunista országról beszélünk.

El tudjuk képzelni, hogy nálunk Balog Zoltán és Tarlós Istvánnal együtt vonuljon a melegek egyenlő jogaiért? Hogy Semjén Zsolt nem hadovál aberrációról, Kerényi Imre buzilobbiról, hogy Tarlós nem nevezi visszataszítónak a melegfesztivált?

El tudjuk képzelni, hogy olyan vezetői lesznek egyszer az országnak, akik a hergelés, a gyűlölet szítása helyett az elfogadás gesztusait gyakorolják?

Svédországban két pohár bor miatt lemond a miniszter, Prágában a polgármester kiáll a melegek egyenlő jogaiért.

Csak két hírecske az elmúlt napokból, az embernek mégis sírni támad kedve, ha belegondol: mikor leszünk a politikai kultúrának és a közerkölcsnek ezen a szintjén.

Kövess minket a Facebookon!

Támogasd a Nyugati Fényt – a valódi ellenzéki médiát!

74 komment

Forró ősz jön Orbánékra, ha a megnyomorított csoportok végre összefognak

2016. augusztus 11. 19:16 - Első Kézből

Jogosan dühíti az értelmes embereket, hogy évek óta elképesztő szerencseszéria tartja a felszínen az elmúlt negyedszázad legkorruptabb kormányát.

2014 őszén már a padlón volt Orbánék népszerűsége: a milliárdos étolaj-áfacsalástól az amerikai kitiltási botrányon át a netadós tüntetéssorozatig tucatnyi ügy tépázta a renoméjukat. Aztán 2015 elején a szíriai polgárháború olyan szintre lépett, hogy emberek milliói kényszerültek elhagyni az otthonukat, ha nem akarták az ISIS gyilkos terrorjának áldozataként végezni.

A pszichopátiásan gonosz fideszes brancs meglátta a lehetőséget a tragédiában: elképesztő intenzitású "fekete kampányt" indított a menekülők ellen. A recept bevált: az orrvérzésig szajkózott manipulatív aljasságokkal sikerült a lakosságban amúgy is megbújó szorongást kozmikus méretűvé dagasztani.

De minden csoda három napig tart: nem lehet az embereket hosszú távon pusztán félelemmel és cirkusszal jóllakatni. Ha marad a nyomor és korrupció a mai szintje, a magyarok rá fognak ébredni, hogy 7 évnyi teljhatalom után a fideszes brancsnak már nem plakátok gyártásával, hanem az iskolák és kórházak lerohasztásával, emberek millióinak elszegényítésével és elüldözésével, valamint a rájuk bízott közvagyon maffiamódszerekkel történő ellopásával kell elszámolnia.

Ha az ellenzék és a civilek összekapják magukat, a társadalom öntudatra ébresztése már idén elindulhat. Összegyűjtöttük a 3 legerősebb okot, amiért forró ősz jöhet Orbánékra.

tanarok_tunti.png

1.) A legfontosabb, hogy az októberi kamunépszavazás érdektelenségbe fulladjon és érvénytelen legyen. Ez egy olyan fegyver lenne az ellenzék kezében, amivel sokáig és jogosan üthetnék Orbánékat. Miről beszél, elnök úr, hiszen ön megbukott! Az ön által legfontosabbnak tartott kérdésben nem tudta elvinni az emberek 50 százalékát az urnákhoz! Ezért kellett 5 milliárdot elszórni propagandára, újabb 5 milliárdot a népszavazás megszervezésére?!

Szerencsére a bojkott ügyében megszületett az ellenzéki pártok összefogása. Csak a régóta Orbánnak gazsuláló Fodor Gábor és néhány bomlasztó megmondóember agitál a részvétel mellett. A bölcsességünk próbája lesz, hogy nem hagyjuk magunkat úgy rángatni, ahogy Orbán fütyül. Nem megyünk el erre a kamunépszavazásra a részvételünkkel legitimálni a fideszes parasztvakítást.

2.) A foci eb és az olimpia illékony öröme hamar elpárolog. Nem lehet mindig fagyival jóllakni. Szeptembertől visszacsöppenünk a rögvalóságba: a fizetések nem emelkedtek, az árak az egekben, a nyugdíjasok szemét 0,9 százalékkal szúrták ki. A tanévkezdés elviselhetetlenül megnyomorítja a gyermekes családokat. Jön a hideg, jönnek az első fűtés-számlák, amelyek a rezsihazugság miatt nem csökkentek együtt a fűtőanyag világpiaci árával. Az ősz beköszöntével óhatatlanul növekedni fog a szociális feszültség.

3.) A jelek szerint önmagára talál a civil szféra és egyes képviselői elkezdenek valódi érdekérvényesítőként viselkedni. A Tanítanék Mozgalom továbbra sem nyugszik bele az igazságtalanságokba és kőkemény folytatást ígér. „A kormány megemlegeti az őszi akciókat” – mondta Pukli István a legutóbbi, Várkert Bazárnál tartott demonstráción.

Szintén kiállást ígérnek a szakszervezetek. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a költségvetés és az adótörvények elfogadása után nem maradt mozgástér a bértárgyalásokhoz, ezért október 7-ére, a tisztes munka világnapjára demonstrációt szerveznek, ahol tízezreket visznek majd utcára Orbánék ellen.

Az önkormányzati dolgozók sztrájkolni fognak: a júniusi, kétórás figyelmeztető sztrájk után szeptember 14-én egész napos munkabeszüntetést tartanak, ahol az elmaradt béremelésüket követelnek.

Ezen felül Sándor Mária új mozgalmat szervez és Országépítők néven fogja össze a civil szervezeteket, hogy közösen nagyobb erővel érvényesítsék érdekeiket.

Ha az egyes ágazatok dolgozói nem hagyják többé kijátszani magukat egymás ellen; ha felismerik, hogy mindannyian a fideszes rezsim kárvallottjai, ha a tanárok mintájára a megnyomorított rétegek megszervezik magukat és összefognak, akkor olyan változás indulhat el, aminek a végén lerázhatjuk magunkról minden idők legaljasabb és legkorruptabb kormányát.

(A Nyugati Fény továbbra is kiemelt partnere lesz a tisztességes civil mozgalmaknak. Elmagyarázzuk céljaikat, mozgósítunk a tüntetéseikre, segítjük a küzdelmüket.)

Kövess minket a Facebookon!

Támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy valódi ellenzéki médiád!

26 komment

A világ pancserei vagyunk, ha 1300 menekült miatt eltűrjük ezt a pimasz tolvajtempót

2016. augusztus 07. 13:46 - Első Kézből

Bejött a Fidesznek a menekültpara – írja az Index. Az emberek kétharmada csontra benyalta a habonyi gyűlöletpropagandát és retteg a menekültektől. Mert azok majd felrobbantják/elveszik a munkáját/kultúráját.

Mindezt úgy, hogy az országban gyakorlatilag nincsenek menekültek. Nem voltunk, nem vagyunk számukra célország, ami érthető: olyan nyomort és kilátástalanságot hozott a Fidesz-rezsim, ami elől eddig 500 ezer magyar menekült Nyugatra.

A Fidesz gyűlöletkommunikációja pontról pontra a náci propaganda receptjét követi:

  • felszítja a félelmet és a rettegést
  • megnevez egy jól körülhatárolható csoportot, mint a veszély forrását
  • a gyűlölet célpontjait nem szuverén emberekként, hanem mint egy csoport tagjaiként, annak vélt jellemzőivel azonosítja
  •  a mesterségesen generált félelemre és rettegésre önmagát kínálja megoldásként

tolvajok_cimlap.png

Az ijesztő az egészben, hogy míg a magyarok 99,9 százalékának nincsenek személyes tapasztalatai a menekültekkel, inzultus soha nem érte őket, mégis rövid idő alatt milliókban sikerült felszítani a zsigeri félelmet és gyűlöletet, csupán a szenzációhajhász bulvármédia és az agymosó kormánymédia által.

Mindezt olyan emberekkel szemben, akik a földi pokolból, terroristák által szétbombázott városokból menekítik a családjukat, hátrahagyva mindenüket.

Egy felelős és tisztességes kormány, ha mindenáron plakátkampányt akart volna indítani, azokra a plakátokra egyetlen mondatot írt volna:

NE FELEDJE: AZ ÖN ELLENSÉGEI NEM A MENEKÜLTEK, HANEM AZOK A TERRORISTÁK, AKIK MIATT EZEK AZ EMBEREK MENEKÜLÉSRE VANNAK KÉNYSZERÍTVE

De nálunk nincs tisztességes és felelős kormány: a mieink utolsó szalmaszálként kapaszkodnak a menekültválságba, minden tragédiát azonnal aprópénzre váltanak, hiszen olyan bűnök tapadnak hozzájuk, amelyek miatt minden civilizált országban tizenhatszor megbukott volna bármilyen kormány.

Elloptak 3000 milliárd magánnyugdíjat, mégis magasabb az államadósság, mint amikor Bajnaitól átvették a hatalmat. Lenyúlták a komplett dohánypiacot és újraosztották a haveroknak, több tízezer ember megélhetését verték tönkre. Matolcsy alatt elpárolgott az ország devizatartalékainak egyharmada, miközben az MNB-alapítványok úgy szórták a milliárdokat a Matolcsy-rokonoknak, mintha olajnagyhatalom lennénk.

Az oktatást és az egészségügyet lerohasztották, egyes vidéki kórházakban már nincs meleg étel, évente 500-an halnak meg elkerülhető kórházi fertőzésekben. Minden zseléfejű fidelitaszosnak kacsalábon forgó palotája van már, az Orbán-família vagyonát 6,9 milliárd forintra becsüli a Forbes magazin. Orbán tízmilliárdokért költözik a budai Várba, és 32 újabb stadiont épít – több pénzből, mint az összes állami kórház teljes adósságállománya. 4 millióan nyomorognak a létminimum alatt, a nyugdíjasok szemét 0,9 százalékkal szúrták ki. Rogánra hetente vallanak az alvilág legnagyobb maffiózói.

Ezek a tények szólnak bizonyítottan ELLENÜK, meg még ezerszer ennyi, jövő hét szerdáig lehetne sorolni.

Állítólag mellettük szól, hogy megtagadják a segítséget 1300 ellenőrzött menekülttől, akiknek az ellátását amúgy is az Európai Unió fedezné.

Tényleg a világ legnagyobb pancserei vagyunk, ha ennyiért cserébe eltűrjük a fideszes tolvajtempót és nem zavarjuk el a hatalom közeléből az elmúlt 25 év legkorruptabb gazembereit.

Kövess minket a Facebookon is!

Ha tetszett a cikk: támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

231 komment

Az MSZP fogja megnyerni Orbánnak a népszavazást?

2016. augusztus 04. 11:33 - Első Kézből

Érdekes cikk jelent meg tegnap az Indexen. A legnagyobb hírportál a Závecz Research-csel közösen megkérdezte az embereket Orbán októberi „kvótás” népszavazásáról.

Az adatokat nem csak ömlesztve, hanem precízen a pártok szavazóira lebontva közölték.

A kutatásból kiderül, amit józan ésszel sejtettünk: A népszavazáson résztvevők között nagyjából TÍZSZER annyian vannak, akik Orbán szája íze szerint nemmel szavaznának, mint ahányan igennel.

nyakolukacs.png

Ebben semmi meglepő nincs: a kérdés szándékosan és rafináltan úgy van feltéve, hogy arra jó szívvel ne lehessen igennel szavazni.

Hát ki az a marha, aki kifejezetten azt akarja, hogy „az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését”?

Nyilván senki. A trükk az, hogy Orbánék egy burkolt hazugságot fogalmaztak bele a kérdésbe, majd úgy tesznek, mintha ez lenne a valódi kérdés. Megpatkolják a nyulat és ütik, mint a lovat.

De menjünk tovább, mert a java még hátra van.

A július utolsó hetében lekérdezett kutatás szerint az emberek 54%-a akar részt venni a népszavazáson. Vagyis ha cipőkanállal is, de épp érvényes lenne az egész cirkusz, hiszen a választókorúak 50 százaléka kell az érvényességhez.

Persze tudjuk, hogy telefonba, tét nélkül többen beígérik a részvételüket, mint ahányan ténylegesen elmennek majd október másodikán. Elég hozzá egy esős-szeles nap, hogy 5-10 százalékkal visszavesse a részvételt.

De azt is tudjuk, hogy Orbánék gyűlöletkampánya még nem járt a csúcsra, a legnagyobb mocsokságok vélhetően csak ezután jönnek. Gyakorlatilag korlátlan pénz és médiahatalom áll a rendelkezésükre, hogy a hisztériát és a pánikot felszítsák.

A kutatás részletezi a pártok szavazóinak viselkedését a népszavazáson.

A Fidesz és a Jobbik szavazói nem okoznak meglepetést: előbbiek 63, utóbbiak 62 százaléka ígéri biztosra, hogy elmegy és Orbánék szándékai szerint szavaz.

A demokratikus ellenzékről tudjuk, hogy bojkottot hirdettek. Legelsőként a DK (már idén februárban, amikor kiderült Orbán népszavazásos szándéka), majd később csatlakozott hozzájuk az MSZP, az Együtt, végül tessék-lássék módon az LMP is.

A kutatás azonban egész döbbenetes adatokat hozott ki: míg a DK szavazóinak 69-81 százaléka fogja bojkottálni az orbáni parasztvakítást, addig az MSZP szavazóinak mindössze 29 százaléka tartja magát a bojkotthoz, vagyis saját pártjának felhívásához!

(„A többi párt támogatottsága túl kicsi ahhoz, hogy a népszavazás kapcsán érdemit lehessen mondani a szavazóikról.” – írja még a kutatás.)

Nehéz ezt szétszálazni, de ebben az eredményben nyilván benne van, hogy az MSZP-sek túl későn, és akkor sem túl meggyőzően, félszívvel álltak csak bele a bojkottba. De a lényeg: az MSZP ott tart tekintélyben, hitelességben, hogy már a saját szavazói is ignorálják a szocialista politikusok kérését.

Orbán kvótás népszavazása semmi másról nem szól, mint a Fidesz politikai túléléséről. Mesterségesen felszítani az emberek legalattomosabb ösztöneit, és a gyűlölet hullámaival elfedni a lerohasztott iskolákat és kórházakat, a 3 millió koldust, az eszelős fideszes korrupciót.

És ezt a népszavazást bizony csak és kizárólag az MSZP szavazói  tudják megnyerni Orbánnak. A Fidesz és a Jobbik tábora együtt sem teszi ki a szükséges 4 milliót.

Ha Orbán végül triumfál októberben, az bizonyíthatóan annak lesz köszönhető, hogy a MSZP tragikusan elvesztette a hitelességét és a meggyőző képességét a saját választói szemében.

Kövess minket a Facebookon is!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

180 komment

Bocsánat, de mikor is kérdezett meg minket a Fidesz a letelepedési kötvényes bevándorlókról?

2016. július 31. 18:27 - Első Kézből

"A magyar embereknek joguk van eldönteni, kivel akarnak együtt élni" 

Ezt a bugyuta, hatásvadász szlogent szajkózza most orrvérzésig a Fidesz minden szóvivője, „elemzője”, propagandistája és trollja.

Bárcsak annyi ezresem lenne, ahányszor hallottam az elmúlt hónapokban: Csányi Sándort megvehetném belőle kilóra.

Orbánék grandiózus gyűlöletkampányt szerveznek a menekültek ellen, amire legkevesebb 5 milliárd adóforintunkat szórják el.

Az egész gerjesztett hisztéria apropója, hogy az Unió azt kérte, ideiglenesen fogadjunk be 1300 ellenőrzött, tényleges menekültet, akik a szíriai pokolból menekültek el. Ezt a szimbolikus gesztust várja tőlünk az az Európai Unió, amelyik több mint 10 éve minden magyar közberuházást finanszíroz, és amelynek a támogatásain élősködve milliárdossá hízott a komplett fideszes pereputty, a vőkig és másodunokatestvérekig bezárólag.

1300 ember miatt megy az egész hisztéria, emiatt az 5 milliárdos gyűlöletkampány, emiatt az újabb 5 milliárdos népszavazás, és emiatt gyalázza az Uniót hónapok óta az összes nímand Szijjártótól Kovács Zoltánon át Németh Szilárdig.

És persze azért, mert 2016 nyarára a migránsügy maradt az egyetlen téma, amiről nem az égig érő fideszes korrupció jut az emberek eszébe az első másodpercben.

Pedig juthatna. A még fideszes mércével mérve is ritka mocsokságnak számító letelepedési kötvénybizniszben konkrétan összeér a bevándorlás és a fideszes korrupció.

letelepedesi.png

Röviden a lényeg: Európán kívüli országok ismeretlen módon meggazdagodott szélhámosai megvehetik a magyar (egyben európai uniós) állampolgárságot, ha „letelepedési kötvényt” jegyeznek.

A kötvényt kizárólag Fidesz-közeli offshore-cégeken és ügyvédi irodákon keresztül lehet megszerezni, akik egészen bődületes jutalékokat vágnak zsebre a semmiért. Bónusz: a kötvények árát kamatostól kell majd visszafizetnünk a kínai és orosz milliomosoknak - és a piaci kamatnál jóval magasabb hasznot adunk nekik.

A Magyar Nemzet szerint a közvetítő cégek eddig 84-101 milliárd forint (!!) között kereshettek 2013 óta. Ebből legalább 33 milliárd közpénznek tekinthető, mivel a kötvények után járó, a magyar állam által fizetett kamat nem befektetőkhöz, hanem a közvetítőcégekhez kerül.

A letelepedési kötvénybiznisz igazi „kettő az egyben” fideszes aljasság. Egészen pofátlan ellopása a közpénzeknek, miközben már eddig beengedtünk vele 3700 idegent, akik között bűnözők-börtönviseltek is lehetnek.

Mint a Magyar Nemzet megírta, az európai állampolgárságra bejelentkező szélhámos milliomosok úgy játszották ki a szabályokat, hogy átjelentkeztek adóparadicsomokba és ott kértek tiszta erkölcsi bizonyítványt – amit Orbánék el is fogadtak nekik. Naná, csak tejeljenek.

Minderről a botrányról egy árva mukkot nem hallani a Fidesz-talpnyaló médiában – nem erről írja cikkeit Bayer Zsolt és Stumpf András, nem erről csinál tényfeltáró riportot a TV2.

A mi dolgunk lesz felvilágosítani róla minden családtagunkat, barátunkat, Facebook-ismerősünket, a cikkek alatti Orbán-imádó kommentelőket.

A Jóisten áldja meg magát, néni! Tud maga egyáltalán róla, hogy kedvenc Orbánja háromszor annyi bevándorlót szabadított eddig az országra, mint amennyi miatt hónapok óta kampányol?

Tud róla, hogy a letelepedési kötvényből százmilliárdokat lopnak el offshore-cégeken keresztül az imádott fideszes bűnözői?

Tud róla, hogy mindezzel a magyar államot károsítják meg és önmagában ezért börtönben lenne a helyük?

Megmondaná, hogy mikor kérdezte meg a Fidesz a magyarokat, hogy akarnak-e együtt élni idegen országok szélhámos gazdasági bűnözőivel?

Megmutatná nekem, aranyos, hogy hol fog szerepelni a szavazólapon a kérdés, amiben a letelepedési kötvényes bevándorlókról szavazhatunk?

Ennek hiányában megmondaná, mi ez az ótvaros „jogunk van dönteni”-duma, amit hónapok óta ismételget?

Nem tetszik nagyon-nagyon szégyenkezni, hogy a Fidesz hülyét csinált magácskából és maga ingyen a bohócukká vált?

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Kérjük, támogasd a Nyugati Fényt - hogy legyen egy valódi ellenzéki médiád!

 

111 komment

A TV2 fullba nyomja a kretént – már ufómagazinos néphülyítésben utaznak

2016. július 28. 12:07 - Első Kézből

Beleállt a legufómagazinosabb néphülyítésbe a Fidesz propagandatévéje. Az Andy Vajna által közpénzből összeharácsolt csatorna nézői tegnap este „megtudhatták”, hogy

„a világot egy szűk hatalmi elit irányítja, a bankrendszer, illetve az azok mögött álló illuminátusok, és azok a pénzemberek, akik világuralomra akarnak szert tenni”,

valamint hogy Angela Merkel és Theresa May az illuminátus rend tagjai, ezt pedig a piramis alakú kéztartásukból lehet tudni.

tv2-legalja.png

A TV2 a Hihetetlen Magazin szerkesztőjét, az ufó-hívő Kriston Endrét is megszólaltatta „szakértőként” a témában. A Tények (TÉNYEK) című műsorban!

És akkor Szaniszló Ferenc elégedetten csettint az ujjával, Széles Gábor sírva könyörög a receptért.

Láthatóan nincs az a mélység a néphülyítésben, ahová a fideszes médiának ciki lenne alámerülni. Élvezettel nyomják fullba a kretént, butítják az amúgy is butákat, az Élet Iskolájának „tanulóit”, a NapiMigráns és a Mindenegyben Blog olvasóit.  

Ez az, amiért minden tisztességes ember rühelli a Fidesz kommunikációs stílusát.

Mi a magunk részéről régóta valljuk, hogy a Fidesz a legnagyobb kárt a nyelvben és ennek nyomán az emberek gondolkodásában tette. Szisztematikus munkával megölték a nyelvet, lehetetlenné tettek minden értelmes párbeszédet, árnyalt megközelítést a fontos témákról.

Félmondatos, primitív szlogenek posványába taszították a közbeszédet. A végletekig lebutított propagandájuk harsog a 90%-os fideszes médiatúlsúly megafonjaiból, a nap 24 órájában. 

Fideszes szóvivővel már legalább 15 éve képtelenség értelmes párbeszédet folytatni. Semmilyen kérdésre nem hajlandók érdemben válaszolni; minden másodpercet, amit a média biztosít számukra, az előre betanított panelek végtelenített sulykolására használnak fel.

Az elmúlt 2-3 évben ledöntötték a végső tabut: totális uralmuk alá hajtották a bulvárt is, a polgári, keresztény-konzervatív értékrend nagyobb dicsőségére.

Az, hogy a Fidesz legnézettebb tévécsatornája beleáll a gyíkemberek-illuminátusok-chemtrail szintű összeesküvések terjesztésébe, a nyilvánvaló beismerése, hogy a Fidesznek már semmilyen morális aggálya nincs.

Ráálltak a legtájékozatlanabb rétegek megnyerésére, az ő hátukon felkapaszkodva akarják újabb 4 évvel meghosszabbítani az uralmukat, és vele az eszelős korrupciót. Mocskos kampányra készülhetünk, ahol a tiszta szó és az értelem lesz a legnagyobb hiánycikk.

Kövess minket a Facebookon is!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát!

18 komment