Nyugati Fény

Ellenzék, nyomás ki a Parlamentből! - Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához!

Ellenzék, nyomás ki a Parlamentből! - Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához!

Átverték hát a nyomorult plakáttörvényüket is. Erőből, ahogy szokták. Nem bírták nézni az óriáslepedőkön az igazságot: hogy egy korrupt maffia irányítja az országot.

Első körben nem lett meg a kétharmad, hiába rángatták be a halálos ágyáról Rubovszky Györgyöt. (Mellékszál: Nem ismernek sem irgalmat, sem emberséget, ha a hatalomról van szó. Ezek keresztények? Ezek demokraták? Ha így bánnak a sajátjaikkal, akkor mit gondolhatnak rólunk? Zárójel bezárva.)

Másodszor már biztosra mentek: beleerőszakolták az egészet a városképvédelmi (!) törvénybe és feles többséggel megszavazták. Leszarták, hogy az egész úgy alkotmányellenes, ahogy van. 

Közben minden droidjuk, akinek aznap mikrofont dugtak az orra alá, arról dadogott, hogy "pártműködés" meg "pártfinanszírozás" meg "kampány".

Aprócska probléma, hogy az Alkotmány VIII. cikkelyének 4. bekezdése szerint a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályozáson csak kétharmaddal lehet változtatni, feles többséggel nem. Ott van benne a ti gránitszilárdságú Tákolmányotokban, nem mi találtuk ki.

Persze mindennél fontosabb volt most az ellenzék kampánylehetőségeinek szűkítése. A pofátlanság csimborasszója, hogy eközben van képük átláthatóságról hadoválni. Nem kell a duma: féltek, reszkettek a hatalom elvesztésétől. Mi lesz, ha egyszer bedől a Fidesz nevű piramisjáték, és jön egy valódi elszámoltatás? Nincs annyi évetek hátra az életből, amennyit rács mögött kell majd tölteni. 

A lényeg most: megnyerni a pillanatot. Ha esetleg az Alkotmánybíróság hosszas tötyörészés után el is kaszálja az egészet, már rég 2018-ban vagyunk. A törvénytelenül hozott törvényt viszont addig is be kell tartani, magyarul ott tartunk, hogy háromnegyed évvel a választások előtt a Fidesz alkotmányellenesen korlátozza az ellenzéki pártok működését.

ellenzek.jpg

Ez az a pont, ahonnan az ellenzéki pártoknak nincs értelme tovább asszisztálni a parlamenti színjátékhoz. Orbánék azt tesznek, amit csak elbír a narancsbőrük. A gyalázatos plakáttörvény megmutatta: a saját alkotmányukat is megpuccsolják, ha úgy kívánja a hatalmi érdek.

Ez már nyomokban sem demokrácia, és nem hazudhatjuk magunknak tovább azt, hogy mégis. Az egész álparlamenti bohózatot bojkottálni kell - ez most az erkölcsileg elvárható minimum minden ellenzéki párt részéről.

Ne hazudhassa magát demokratikus miniszterelnöknek az az ember, akinek a rezsimjét a fehérorosz meg az azeri diktátor is áhítattal tanulmányozza. 

Egy totális ellenzéki bojkottnak szimbolikus jelentősége van. Felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét, és azt üzeni: önkényuralomnak tartjuk az orbáni rezsimet és nem közösködünk velük semmiben. 

Az ellenzéki pártok most megmutathatják: kinek fontos az ország jövője és kinek a tyúkszaros kis költségtérítés; a meghunyászkodás, a betagozódás Orbán rendszerébe.

Középszerű percemberkéből általában sok van, gerinces ellenzékiből kevés. Most valóban útelágazódáshoz érkeztünk és tanulságos lesz figyelni a szereplőket. 

Ellenzék, nyomás ki a Parlamentből!

Oszd meg cikkünket, ha egyetértesz!

Támogasd a Nyugati Fényt - a valódi ellenzéki médiát! 

 

Ellenzék, nyomás ki a Parlamentből! - Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához! Tovább
A bebörtönzésekkel túl messzire ment az Orbán-rezsim - Ez még keményen visszaüt

A bebörtönzésekkel túl messzire ment az Orbán-rezsim - Ez még keményen visszaüt

Beléptünk a választási kampány hardcore fázisába: a rezsim turbófokozatra kapcsolta az ellenzék kriminalizálását, a kormányzati terrort és megfélemlítést.

Rövid időn belül letöltendő börtönre ítélték Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst egy olyan koholt bűnügyben, ahol semmiféle tényleges károkozás nem történt, majd két nappal az esküvője előtt vezetőszáron elrángatták és előzetesbe vágták Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát - mellesleg sikeres ügyvédet, aki sorra nyerte a pereket a Fidesz ellen, és aki épp most akart leleplezni egy másfél milliárdos szombathelyi korrupciós botrányt. 

borton.png

A cél nyilvánvalóan az, hogy megpróbálják elhitetni a társadalommal - vagy legalábbis annak Fidesz-médiából "tájékozódó" részével - hogy a bűnözők márpedig az ellenzéki oldalon vannak. Hogy miközben a Fidesznél hemzsegnek az olyan kaliberű gazemberek, akiknek nincs annyi évük hátra az életükből, amennyit börtöncellák hűvösében kellene tölteniük, eközben mégis pár, jól megkomponált ellenzéki műbalhén csámcsogjon a nagyérdemű.

Alávaló, mocskos munka ebben a gépezetben - bármilyen beosztásban, főügyésztől mezei Origo-hírszerkesztőig - részt venni. 

Itt jegyezzük meg: Sukoró- és Czeglédy-ügyben az ellenzéki pártok is levizsgáztak. Nettó gyalázat, ahogy Szél Bernadett arról riposztozott, hogy Császy Zsolték még "keveset is kaptak" - miközben épp ártatlan emberek soha vissza nem adható magánéletét, szakmai karrierjét teszik tönkre a szemünk előtt, aljas politikai célokból.

De legalább ennyire baljós az MSZP sunnyogása is: ahogy sem Molnár Gyula, sem Botka László nem bírtak gerincesen kiállni és megvédeni a saját emberüket. Inkább próbálnak óvatoskodva egyensúlyozni a semmi határán, miközben három karakán mondatra lett volna szükség. 

A most megkezdett bebörtönzési hullámmal az Orbán-rezsim túllépett egy határt, ami még keményen vissza fog ütni rájuk. Eddig szűk 30 évig egy olyan politikai kultúrában éltünk, amelyről sok rosszat el lehet mondani, de amelyre egyvalami nem volt jellemző: a politikai ellenfelek koholt vádak alapján történő, tömeges bebörtönzése

Ezt az utolsó tabut, ezt a civilizációs normát dönti most le az Orbán-rezsim, a hatalom és vele a lopás lehetőségének megtartásáért. 

Csakhogy ezzel olyan precedenst teremtenek, hogy ha ebben az országban egyszer megváltozik a széljárás (márpedig minden inga visszaleng), akkor nincs az az Isten, hogy a fideszes brancs megússza a cellát. Épp most teremtik meg a lelki alapjait, hogy a társadalom jogosnak fogja érezni a bebörtönzésüket. 

Mert azt pár százezer menthetetlen Orbán-rajongón kívül senki nem hiszi ebben az országban, hogy Császy Zsolt, Tátrai Miklós és Czeglédy Csaba követték itt el a legnagyobb bűnöket. Épp ellenkezőleg: ha őket be lehetett csukni a semmiért, akkor mit érdemelnek a fideszes maffia klántagjai, az égig érő bűnlajstromukkal?

Ha Császyékat börtönbe lehetett zárni, akkor mit érdemel Rogán Antal a belvárosi ingatlanvagyon szétlopásáért, az államot megkárosító letelepedési kötvényért? Mit érdemel Matolcsy György a családtagoknak szétszórt alapítványi milliárdokért? Mit érdemel Farkas Flórián a több évtizeden át tartó hűtlen kezelésért, költségvetési csalásért? Mit érdemel Orbán Viktor a strómanhálózatért, amin keresztül kiszipolyozza a saját nemzetét? Mit érdemel azért, hogy évente 32.000 magyar hal meg a szétrohasztott egészségügyben, mert a befizetett adóból üresen kongó stadionokat épít, miközben a kórházakban fertőtlenítőszerre nincs pénz? 

Lehet olyan kultúrát teremteni, ahol a politikai ellenfelek bebörtönzése mindennapos gyakorlat. De az Úristen mentsen meg titeket attól, hogy egyszer itt politikai váltás legyen, mert az életfogytiglan lesz a legkevesebb, amit több százezres tömeg fog követelni nektek az utcákon.

Kövess minket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!

 

A bebörtönzésekkel túl messzire ment az Orbán-rezsim - Ez még keményen visszaüt Tovább
"Laci, több alázat, összefogás kell!" - Lázadoznak a szoci szimpatizánsok Botka kirekesztő tempója miatt

"Laci, több alázat, összefogás kell!" - Lázadoznak a szoci szimpatizánsok Botka kirekesztő tempója miatt

Elmérgesedett a viszony Botka László és Gyurcsány Ferenc között.

A két legnagyobb baloldali párt prominense között azóta dúl viszály, hogy Botka pár hónapja lényegében eltakarodásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, és ezt azóta is hetente többször megismétli, amikor mikrofont dugnak az orra alá.

Gyurcsány arra hivatkozik, hogy ő egy demokratikus párt legitim módon megválasztott elnöke, ráadásul 400-450 ezer szimpatizánssal rendelkezik, akik nélkül garantáltan nincs kormányváltás. És amúgy is, hogy jön Botka ahhoz, hogy beleavatkozzon egy tőle független párt belügyeibe.

Botka azonban köti az ebet a karóhoz, egészen cifrákat nyilatkozik, és fideszes stílusban nyomja a kirekesztő tempót. 

botka_laszloo_1.jpg

Gyurcsány a múlt héten telefonon próbálta tárgyalásra bírni Botkát, azonban nem járt sikerrel. Abban állapodtak meg, hogy Gyurcsány írásban jelentkezzen. Szerdán nyilvánosságot is látott az az elég hosszú és teljesen korrekt levél, amelyben a DK elnöke az együttműködés mellett érvel, és elítéli, hogy bárki egyoldalúan diktálni akarjon.

Erre Harangozó Tamás (MSZP) olyan lekezelő, pökhendi stílusban reagált, ami egészen méltatlan egy demokratikus párthoz. De az MSZP szimpatizánsai is lázadoznak az otromba kirekesztő tempó miatt, amit az MSZP tanúsít a szövetségesei felé.

Az ATV múlt szerdai műsorában arról kérdezte a nézőket: igaza van-e Botka Lászlónak abban, hogy feltételként szabta: a DK elnöke ne legyen rajta a közös ellenzéki listán. A válaszadó többsége, 68 százaléka nem értett egyet az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. 

Ezzel párhuzamosan a Klubrádióban is indult szavazás: ott arra voltak kíváncsiak, hogy igaza van-e Botka Lászlónak, miszerint Gyurcsány Ferenc gátja a kormányváltásnak? A válaszadók 85 százaléka szerint nincs igaza Botka Lászlónak.

A facebookos kommentekben maguk a szocialista szavazók ítélik el Botkáék elmúlt hónapokban tanúsított viselkedését.

Az alábbi hozzászólásokat kivétel nélkül Botka László és az MSZP hivatalos Facebook-oldalán találtuk, az elmúlt napokban. A legtöbben az összefogás szükségességére hívják fel a figyelmet:

10_1.jpg

1_2.jpg

2_1.jpg

3_1.jpg

Valakit az akasztott ki, hogy Botka önmagával azonosította a demokratikus oldalt, ahogy Orbán szokta a "nemzetit".

9_1.jpg

Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy hiába próbálja Botka kigolyózni Gyurcsányt, a DK szavazóit nem fogja tudni lenyúlni:

7_1.jpg

Van, aki Botka szociális demagógiáját kritizálja:

6_1.jpg

Többen Botka pökhendi stílusát és az alázat hiányát kifogásolják:

4_1.jpg

5_1.jpg

11_1.jpg

Ismételjük: mindez az MSZP és Botka László facebookos követőinek véleménye.

Nem lehet, hogy érdemes lenne egy picit odafigyelni a jó szándékú visszajelzésekre? Nem lehet, hogy ha mindenki szembejön az autópályán, akkor te mész rossz irányba, Laci?

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

"Laci, több alázat, összefogás kell!" - Lázadoznak a szoci szimpatizánsok Botka kirekesztő tempója miatt Tovább
Most akkor tényleg összefogott a baloldal a szélsőjobbal?

Most akkor tényleg összefogott a baloldal a szélsőjobbal?

Felkavarta az amúgy sem álló vizet Gulyás Márton kampányvideója, amelyben balos, liberális, szélsőjobbos és pártatlan közszereplők közösen állnak ki az igazságos választórendszer követelése mellett.

A videó kapcsán ugyanaz a vita kezdődött el, mint pár hete a Bayer-kávézás miatt: szabad-e, lehet-e, kell-e bárkivel (értsd: akárkivel) leülni, felállni, kiállni, közösködni, vagy maradjunk szépen a 20. századi lövészárkainkon belül az idők végezetéig.

A lárma nyilván jót tesz Gulyás és mozgalma ismertségének - vélhetően pont ez volt az alkotó szándéka a polgárpukkasztó kisfilmmel. Ha az ember egy videóban látja Gálvölgyi Jánost és Zagyva Gyulát, akkor azért felkapja a fejét, hogy valami itt nincs rendben.

hajos_andras.jpg

És tényleg: annak a választási rendszernek, amit a Fidesz ebben az országban bevezetett, nagyjából annyi köze van egy demokratikus ország szabad választásához, mint Schmitt Pálnak a doktori címhez. Önkényesen átrajzolt választókerületek, megszállt választási bizottságok, korlátozott hirdetési felületek, közpénzen folytatott kormánypropaganda, százmilliókkal kitömött kamupártok, és a győztest brutálisan túlkompenzáló szisztéma.

2014-ben a választók 44 százaléka szavazott a Fideszre, ebből varázsoltak össze maguknak 66 százalékot a Parlamentben, tehát egy fideszes választó akarata pontosan másfélszer annyit ért, mint egy ellenzékié. Ez súlyosan sérti az ember igazságérzetét.

Afelől viszont már vannak kétségeink, hogy a választásokig hátralévő 10 hónapban (akár polgári engedetlenséggel, amit Gulyásék már belengettek) el lehet-e érni bármilyen eredményt a kormánnyal szemben. Ilyen rövid idővel egy meccs előtt már nem szokás változtatni a szabályokon. 

Ettől függetlenül sok sikert kívánunk a Közös Ország mozgalomnak és Gulyás Mártonnak, akivel bár több szakkérdésben nem értünk egyet - nem vitatjuk el a jóhiszeműségét. Ráfér erre az országra, hogy erősödjön a civil szcéna, az állampolgári öntudat. 

Egy társadalom nagykorúságát mindig az mutatja, hogy a benne élő emberek mennyire érzik kis porszemnek magukat, akik nem urai a sorsuknak, mert úgyis ott fent döntenek róluk a nagyok. Vagy esetleg képesek felismerni a közös céljaikat, sérelmeiket, és megszervezni magukat az érdekeik mentén. 

Nem hisszük, hogy vége lenne a világnak, amiért közös videóban követel igazságos választási rendszert Gálvölgyi János és Pörzse Sándor. Ez nem jelenti egymás legitimálását, nem jelenti azt, hogy bárki feladna bármit az elveiből.

Ha a villamoson utazik egy anyuka babakocsival, majd a megállónál egy balos és egy jobbos férfi közösen megfogják azt a babakocsit és lesegítik a villamosról, azzal ők valami bűnös összefogás részei lettek? Hagyjuk már ezt. 

(Az meg egyenesen röhejes, hogy pont az a Konok Péter szidja a leghangosabban Gulyás Márton akcióját, aki jó gázsiért hétről hétre beül válogatott jobbikosokkal röhögcsélni a HírTV Heti Hetes-koppintás műsorába. Legalább ő maradna most csendben.)

Viszont hogy egy valódi aggályról is beszéljünk. Azzal már Gulyás Mártonnak kell kalkulálnia, hogy ha hónapokon keresztül tudatosan felébreszti a reményt és a várakozást, majd a végén kudarcba fullad az ügy, akkor okozott plusz egy csalódást, aminek az ódiuma az egész ellenzéki oldalra hull majd vissza - tovább növelve az elkeseredettséget és a kiábrándultságot. 

Nem könnyű ellenzékinek lenni 2017 Magyarországán.

Kövess minket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!

 

Most akkor tényleg összefogott a baloldal a szélsőjobbal? Tovább
Emlékszünk még Botka három feltételére? Egyetlen pont sem teljesült belőle

Emlékszünk még Botka három feltételére? Egyetlen pont sem teljesült belőle

Botka Lászlót szombaton választja meg az MSZP-kongresszus a párt hivatalos miniszterelnök-jelöltjének.

Csak a legjobb memóriájúak emlékezhetnek rá, hogy amikor december végén berobbant az országos politikába (amivel megszakította az ellenzéki tárgyalásokat), három feltételhez kötötte az indulását.

Ahogy ez a decemberi Index-cikk tudósít róla, Botka azt állította: három feltétel teljesülése esetén hajlandó vállalni a jelöltséget.

1. Közös ellenzéki listát akar

2. Azt, hogy az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthovatartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson

3. Megállapodást kell kötni az "új baloldali politikáról".

botka_interju.jpg

A jegyzőkönyv kedvéért vegyük át gyorsan, mi teljesült a nagy garral bejelentett decemberi feltételekből!

1. feltétel: Közös ellenzéki listák biztosan nem lesznek, ettől minden mérhető ellenzéki párt elzárkózott. A DK-val való összefogást maga Botka László fúrta meg, amikor ki akarta rekeszteni a DK legitim módon megválasztott elnökét a listáról. A DK értelemszerűen összezárt Gyurcsány mögött, és kikérte magának, hogy Botka beavatkozzon egy tőle független párt belügyeibe.

Juhász Péter pedig hetek óta arról beszél, hogy két "pólusra" van szükség, azaz két külön listára. Egyiken induljon az MSZP, a másikon pedig a 2010 után alakult pártok, amelyek épp az MSZP ellenében, annak kritikájaként alakultak meg.

2. feltétel: Hogy az egyéni jelölteknél ne a párthovatartozás döntsön, ez gyakorlatilag az ellenzéki előválasztással valósulhatott volna meg. Ha az előválasztás megtörténik, lett volna esélye, hogy nagy számban indulhassanak pártoktól független, erős helyi emberek.

A Párbeszéd hónapokig szorgalmazta az előválasztás koncepcióját, majd február közepén Szabó Tímea bejelentette, hogy leszállnak róla - egyébként pont Botkát okolva a meghiúsulása miatt.

3. feltétel: Megállapodás az "új baloldali politikáról". Ez váltotta ki a leghevesebb vitákat. Azóta ugyanis kiderült,  Botka mit ért "új baloldali politika" alatt. Szociális uszítást a középosztály és afölött élők ellen, rákosista kampányszlogeneket, valamint ami a legaljasabb dolog: tehetős és tehetős ember összemosását, függetlenül a vagyon keletkezésének módjától.

Összemossa a korrupt, tolvaj gazembereket a családjukért napi 10-12 órát gürcölő kisvállalkozókkal, egyaránt "gazdagként" azonosítja őket, majd kilátásba helyezi a durva megadóztatásukat. Miközben a narancsos gazembereket nem megadóztatni kellene, hanem a törvény erejével visszavenni az orvul szerzett zsákmányt - a startup-vállalkozókat, szorgalmas középosztálybelieket viszont békén hagyni, sőt segíteni.

Az értelmiség színe-java, a kiváló Seres Lászlótól Puzsér Róbertig, Tóta W. Árpádtól Kálmán Lászlóig el is ítélte Botka demagóg, aljas politikáját. Csakúgy, mint a mérhető ellenzéki pártok: az Együtt vagy a DK. Szigetvári Viktor például egy hosszú és alapos cikkben a Kettős Mércén.

A Botka-féle politikáról tehát nem lesz megállapodás az ellenzéki pártok között, mert az komplett blődség és szociális uszítás, amihez az MSZP-n kívül senki nem adja a nevét.

És akkor a végére sikerült megfejelni mindezt a 13. havi nyugdíj szuperdemagóg ígéretével, ami akkora szavazatvásárló kamu, hogy a Holdról is bűzlik. Sajnos akárhogy keressük a naptárban, nem találunk benne 13. hónapot, akkor meg mi ez az ócska parasztvakítás? Ebbe a blődlibe egyszer már belerokkant az ország, aminek 10 százalékos költségvetési hiány, majd megszorítás, majd Fidesz-kormányzás lett a vége. Tényleg nem tanulunk a múltból?

Botka egyetlen induló feltétele sem teljesült, de ugye vérbeli politikusként miért is kellene tartania magát a saját szavához?

Ceterum censeo: Az MSZP történelmi bűnt követ el, ha tovább erőlteti Botkát. Sürgősen vissza kell ülni a tárgyalóasztalhoz és az ellenzékkel közösen megtalálni azt a pártfüggetlen, vállalható jelöltet (Andor Lászlótól Balázs Péterig hosszú a lista), akit mindenki jó szívvel tud támogatni! 

Ha Botka önzősége és rövidlátása miatt újabb 4 évig a nyakunkon marad a fideszes bagázs, azt már soha nem bocsátják meg az emberek MSZP-nek.

Oszd meg cikkünket, ha egyetértesz!

Emlékszünk még Botka három feltételére? Egyetlen pont sem teljesült belőle Tovább
Az Origo hozzáhazudott egy orbitálisat a Nyugati Fény híréhez - Ezzel megmentette Botkát

Az Origo hozzáhazudott egy orbitálisat a Nyugati Fény híréhez - Ezzel megmentette Botkát

Csodálatos példán keresztül mutatjuk meg, hogyan működik a fideszes propaganda-gépezet.

Szerdán kora délután e-mailben kaptunk egy olvasói fotót azzal a kísérőszöveggel:

"Botka es lengyel laszlo az ujlipoti kiskakukkban, ma lottem. A tietek, hasznaljatok egeszseggel!"

 

Egy gyors ellenőrzést végeztünk: belenagyítottunk a fényképbe, valóban felismerhető rajta mindkettejük profilja. Megnéztük a kép meta-adataiban a rögzítés dátumát: valóban aznap, tehát május 17-én készült a fotó.

botka_lengyel_cimlapp.jpg

Mivel mi úgy tanultuk az újságírást, hogy ha valami közérdekű információ az újságíró tudtára jut, akkor azt megosztja a nyilvánossággal (függetlenül attól, hogy bal- vagy jobboldali közszereplőt érint-e kínosan!), ezért nem haboztunk sokat. Élesítettük ezt a cikkünket, amelyben bemutattuk a birtokunkba jutott fényképet.

Mivel derengett, hogy Botka a közelmúltban hevesen tagadta a kapcsolatát Lengyel Lászlóval, ezért gyorsan rágugliztunk, és lám: ebben a február 27-i HVG-interjúban a szegedi polgármester vérrel-verítékkel próbálja eltávolítani magától Lengyelt. Bizonygatja, hogy csak a Pénzügykutató hivatalos rendezvényein szokta évente párszor látni, semmi köze hozzá.

Hoppá, így még érdekesebb a sztori, ezt is beleraktuk hát a cikkbe.

Végül hangot adtunk annak a sejtésünknek, hogy Botka nem csak meghallgatja Lengyel Lászlót, de bizony hallgat is rá. Hiszen mit látunk hónapok óta? Botka - demokratához méltatlan, sőt gyalázatos módon - eltakarodásra szólítja fel egy másik, több százezer szavazóval rendelkező párt legitim módon megválasztott elnökét.

És mit ad Isten: Lengyel László épp néhány hónapja bukott le ország-világ előtt egy csúnya áskálódással, amikor is a DK alelnökét, Niedermüller Pétert próbálta Gyurcsány ellen fordítani - a részletek ismertek a sajtóból. Bezárul a kör.

Aki szerint ilyen előzmények után nem kellett volna publikálnunk a birtokunkba jutott fotót, annak köze nincs az újságíráshoz.

De itt jön a csavar. Két nappal később döbbenten látjuk, hogy az Origo átveszi a fotónkat - de nem ám akárhogy! Origóék önkényesen hozzákamuzzák, (sőt a címbe is beleírják), hogy az ominózus étterem "Budapest egyik legdrágább étterme" lenne. Ami egy címeres baromság, ráadásul az égvilágon semmi köze a sztorihoz. 

Nem tudni, hogy az origós újságíró, aki ezt a "drága éttermet" kitalálta, vajon nem fogta fel, hogy mi a botrányos ÖNMAGÁBAN a sztoriban, vagy csak túl akart teljesíteni, mindenesetre sikerült teljesen szétbarmolnia és mellékvágányra vinnie a történetet. 

Ott van az orra előtt a bomba sztori: az emberről, aki Magyarország miniszterelnöke szeretne lenni, nyilvánosan kiderül, hogy hazudott valamiben. Bizonyíték van róla, hogy négyszemközt találkozik egy hírhedt szarkeverővel, akit korábban szemrebbenés nélkül letagadott. 

És akkor miről kezd el cikkezni az origós észlény? Hogy mennyibe kerül egy ásványvíz az étteremben! Hát gratulálunk. 

A Facebook celeb-megmondóemberei persze kapva kaptak az alkalmon, hogy az Origo "drága éttermes" blődségén élcelődjenek - ezzel pedig a maguk részéről letudják az ügyet. Vagyis elsunnyogják a lényeget, az érdemi kérdéseket.

Lehetne beszélni arról, hogy mennyire szerencsés Botka húgymeleg, populista ígéret-cunamija és rákosista szlogenje.

Lehetne beszélni arról, hogy mennyire demokrata dolog egy másik párt legitim módon megválasztott elnökét hetente háromszor eltakarodásra szólítani fel.

Lehetne beszélni arról, hogy mit keres Botka egy sokszorosan leszerepelt áskálódó társaságában, pláne úgy, hogy nemrég vehemensen tagadta, hogy bármi köze lenne hozzá.

Lehetne beszélni arról, hogy vajon más ügyekben is ennyi-e Botka szavahihetősége.

Ehelyett miről megy a vita napok óta? Hogy mennyibe kerül egy rántott csirkemell a Kiskakukkban. Hát igazán gratulálunk, Origo.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Kövess minket a Facebookon!

Az Origo hozzáhazudott egy orbitálisat a Nyugati Fény híréhez - Ezzel megmentette Botkát Tovább
Ha a Betyársereg holnap besétál a HVG-be reklamálni, annak is tapsolni fogunk?

Ha a Betyársereg holnap besétál a HVG-be reklamálni, annak is tapsolni fogunk?

Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat".

A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a TASZ vagy az Index) a súlyos aggályaiknak adnak hangot.

Erről a videóról van szó, ha valaki esetleg nem látta:

Két gyors kötelező kör:

1. Abban nincs vita, hogy az Origo az elmúlt 2 évben az egyik legcikibb fideszes (ál)hírportál lett, ahol nagyiparban gyártják a narancspropagandát: ajnározzák a kormányt, leprázzák a kormány ellenfeleit.

2. A Momentum megjelenését alapvetően pozitív fejleménynek tartottuk és tartjuk, olimpiás aláírásgyűjtésükre folyamatosan mozgósítottunk. Az egész mozgalmat a kezdetektől jóhiszeműen és korrekten kezeltük. (szemben néhány MSZP-közeli szennylappal, akiknek a nevét le sem írjuk) Kötelező kör vége.

momentum_origo.jpg

Csakhogy a momentumosok tegnapi eljárása jó érzésű emberben inkább viszolygást ébreszt, mint szimpátiát kelt. Kínos nézni, ahogy Fekete-Győr András emberkedve rákönyököl az "újságíró" asztalára, majd csípőre tett kézzel játssza a Döbrögit. Jó előre elpróbált műfelháborodást látunk, az őszinteség leghalványabb jele nélkül.

Az akciónak semmi értelme nem volt az indulatkeltésen és az izmozáson kívül. (Ami viszont inkább a gyengeség, mint a magabiztosság jele). Nem volt kitalálva, végiggondolva, és ahogy az Index írjasem vicces, sem laza, sem pimasz nem volt, ellenben ciki az elsőtől az utolsó pillanatig.

De ami ennél is súlyosabb: Fekete-Győrék tegnapi akciója olyan precedenst teremt, ami után bárki feljogosítva érezheti magát, hogy rárontson egy szerkesztőségre, hogy ott reklamáljon az őt sértő cikkek miatt. Csakhogy Európában ennek nem ez az intézési módja. Oroszországban vagy Dél-Amerikában inkább. De eddig úgy tudtuk, a Momentum nem afelé szeretné vinni az országunkat.

A Momentum ifjú rajongói és kevésbé ifjú értelmiségi támogatói (akik pár éve még az LMP meg az Együtt lábai előtt kúsztak) vajon annak is ugyanígy tapsolnának, ha holnap a Betyársereg mondjuk besétálna a HVG-be és elbeszélgetne az ott dolgozókkal? Nem történne semmilyen fizikai atrocitás, csak körbeállnák a laptopjánál ülő újságírót, rákönyökölnének az asztalára, miközben egy társuk kamerázná az egészet.

Hogy tetszene? Tényleg ebbe az irányba akarunk elmenni? Ha sikerült túllépni az Origo iránti (jogos) ellenszenveteken és revansvágyatokon, akkor ezen is gondolkozzatok már el egy kicsit...

Ha a Betyársereg holnap besétál a HVG-be reklamálni, annak is tapsolni fogunk? Tovább
Botka belülről veri szét az MSZP-t

Botka belülről veri szét az MSZP-t

Turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését Botka László, aki már eddig is porcelánbolti elefántként viselkedett az országos politikában.

Amióta a rolexes gazdagüldöző önkényesen kinevezte magát miniszterelnök-jelöltnek, megszakadtak az együttműködési tárgyalások és elmérgesedett a viszony az ellenzéki pártok között. Ami nem is csoda, hiszen Botka olyan fideszes stílusban kezdte el revolverezni a lehetséges szövetségeseit, mintha szándékosan nem is akarna együttműködni senkivel.

A 400-450 ezer stabil szavazóval rendelkező Gyurcsány Ferencet hetente háromszor eltakarodásra szólítja fel, a többi ellenzéki formációt pedig (szitokszóként használva) "liberális törpepártokként" szokta emlegetni. (külön gyalázat, hogy ehhez lelkesen tapsol néhány, önmagát liberálisnak lódító MSZP-s megmondóember, de erről majd máskor)

És most itt van az ámokfutás újabb stációja. Hétvégi hír, hogy Botka már nem csak az ellenzéki szövetségeseket, de a saját pártját is elkezdte aprítani.

Benyújtott ugyanis egy olyan 60 oldalas programot, amelyben egészen elképesztő jogköröket követel magának a szegedi önjelölt. Csak néhány mócsingosabb falat:

botka_laszlo_3.jpg

 

- Együttdöntési jogot követel magának a 106 egyéni jelölt kiválasztásánál és az országos lista felállításánál.

- Mindazok, akiket ő a 2010-es kudarc felelőseinek tart, nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as listáján.

- A fideszes médiával szemben teljes bojkottot kell gyakorolni - aki ezt megszegi, arra retorziók várnak.

Ami ez utóbbit illeti: parádés öntökönszúrás, hogy egy "ellenzéki" párt a kampány küszöbén kijelenti: mostantól a társadalom felével nem óhajt kommunikálni, őket már nem akarja megszólítani. (Erről szóló véleményünket itt találod bővebben, olvasd el!)

Az viszont egészen döbbenetes, hogy Botka immár önkényes erkölcsbíróként tiltólistát akar bevezetni azokra, akik 2010-ben küzdöttek, de alulmaradtak. És hogy ki az, aki "felelős a 2010-es kudarcért", azt természetesen ő dönti el. Mert csak.

Nekünk nem kutyánk - nem macskánk mondjuk Mesterházy Attila, de ez az ember 2010-ben beleállt, az arcát adta hozzá, és a biztos bukás tudatában is becsülettel végigcsinálta a kampányt. Botka eközben a Maldív-szigeteken búvárkodott.

De említhetnénk Gőgös Zoltánt, Varga Lászlót, Burány Sándort és egy sor további szocialistát, akik 2010 előtt is ott ültek a parlamentben, így Botka értelmezésében "felelősek a 2010-es bukásért".

Régi trükk: Ha nem akarsz rajta lenni a rosszak listáján, légy te az az ember, aki felolvassa a listát.

Már csak az nem világos, hogy akkor ki a búbánattal akar (akar?) kormányt váltani Botka, ha szinte mindenkit kidobna az ablakon. A mérhető ellenzéki pártokat teljesen elvadította magától, és már a saját pártját aprítja.

Szánalmas, hogy az az ember, aki 1994 óta képviselő, 23 éve a politikából él, mindent megszavazott a múltban, most előadja a messziről jött embert, a ma született bárányt, sőt ő akar kirekeszteni mindenkit, aki nem tetszik neki.

Botka pökhendi arroganciáját ráadásul az égvilágon semmi nem indokolja. Januári megjelenése óta az MSZP támogatottsága konkrétan befagyott. Egymillió új szavazót ígért, de a debreceni időközi alapján, még a meglévő MSZP-szavazókat sem tudta elvinni az urnákhoz.

Pedig 2018 egyáltalán nincs lefutva. Sokkal törékenyebb lábakon áll már a fideszes rezsim, mint sokan gondolják. A veszprémi vagy a zuglói időköziek megmutatták a siker receptjét: a mérhető ellenzéki pártoknak össze kell fogni és megállapodni egy alkalmas jelöltben, aki mögé jó szívvel fel tud sorakozni MINDENKI.

A Botka-féle kirekesztő tempó helyett egyenrangú együttműködés kell.

Időben szólunk: ez az ember az ellenzéki oldal szétverője. És cinkos mindenki, aki erre nem hívja fel a figyelmet.

Oszd meg cikkünket, ha egyetértesz!

Botka belülről veri szét az MSZP-t Tovább
Parádés öngól az MSZP-től: Mától nem óhajtanak a társadalom FELÉVEL kommunikálni

Parádés öngól az MSZP-től: Mától nem óhajtanak a társadalom FELÉVEL kommunikálni

Régóta forog közszájon a félig vicces mondás az MSZP-ről, miszerint ezeket tuti a Fidesz pénzeli, mert önerőből egyszerűen nem lehetnek ennyire debilek.

nyakolukacs.png

Az elvtársak ezt a tételt látszanak igazolni a mai húzásukkal is. Ha valaki lemaradt volna róla: Nyakóék dacosan kijelentették, hogy mostantól nem fognak nyilatkozni a sajtó fideszes részének, nevesítve

az Echo TV-nek,

az M1-nek,

a TV2-nek,

az Origónak,

a Pesti Srácoknak,

a 888.hu-nak,

a Magyar Időknek,

a Lokálnak,

a Ripostnak

és a Magyar Hírlapnak.

Díszes lista, a felsorolt orgánumok megítélésében minden bizonnyal nincs is vitánk az olvasóval. 

De itt most nem ez a kérdés. Egy politikusnak, ha emberszámba veszi az ország lakosait, bizony kutya kötelessége nyilatkozni azoknak a médiáknak is, amelyek nem az ő véleményét visszhangozzák. Amelyeket nem az ő törzs-szavazói olvasnak, néznek.

Hja, kemény élet a politikusé, de benne van a fizetésében, hogy tűrnie kell a kellemetlen helyzeteket.

De ha csupán a politikus pőre önérdekét nézzük, akkor is az a logikus cél, hogy a társadalom minél szélesebb nyilvánosságához jusson el az üzenetével.

Élnek bizony több százezren e honban, akik az M1 és a TV2 műsoraiból tájékozódnak, mert egyszerűen nincs más. Elég legyen annyit mondani: Bözsi néni. Az ország sokszázezer Bözsi nénije és Pista bácsija: róluk mondott le egy laza csuklómozdulattal az MSZP.

Hozzájuk már nem akarnak eljutni 2018-ig.

Másképp nehéz értelmezni, hogy szűk 1 évvel a választások előtt, a kampányidőszak küszöbén egy "ellenzéki" párt kijelenti, hogy nem óhajtanak az ország cirka felével kommunikálni. Nooormális?

Könyörgöm, reggeli és esti ÉLŐ tévéműsorokról beszélünk, ahol még csak megvágni sem tudják az ember nyilatkozatát. Annyi lenne a kényelmetlenség csúcsa, hogy esetleg kicsit rossz szemmel néznek rá vagy keményet kérdeznek.

És az MSZP még ez elől is gyáván megfutamodik.

Mennyivel ötletesebben oldották meg a momentumos vagy a kétfarkús fiatalok, akik bementek a TV2-be, bementek az Echo TV-be, és szénné alázták a velük szemben ülő kormány-talpnyalót. Egyszerre nevetségessé téve a fideszes propagandistát, és szimpatikussá téve önmagukat.

Ezeket a csatákat meg kell vívni. Nem bojkottal, hanem frappáns jelenléttel. Persze ehhez kurázsi, ötlet és bátorság kell. A szoci elvtársak meg szürkék, humortalanok és gyávák.

Pont olyan ócska kommunista módon gondolkodnak médiáról, nyilvánosságról, demokráciáról, mint a Fidesz. Ezek ugyanazok: szimbiózisban élnek, vagy ahogy egy remek Index-cikkben megírták: Ha összeomlik az MSZP, a Fidesz összetákolja.

Felejtsük el végre mindkettőt, és nyissunk új korszakot!

Parádés öngól az MSZP-től: Mától nem óhajtanak a társadalom FELÉVEL kommunikálni Tovább
Debrecenben is megbukott a Botka-féle kirekesztő tempó - Együttműködés vagy bukás!

Debrecenben is megbukott a Botka-féle kirekesztő tempó - Együttműködés vagy bukás!

Időközi választást tartottak vasárnap a debreceni 6. számú választókörben. A Fidesz nyert, de a további eredmények tartogatnak meglepetést:

Választópolgárok száma: 7536
A választáson megjelentek száma: 1594 (21,15%)
Érvényes szavazat: 1590 (99,75%)

Ebből:

– Türk László (Fidesz-KDNP): 926 szavazat, 58,24%
– Keresztesy Gergő (Jobbik): 259 szavazat, 16,29%
– Vaszkó Imre (DK): 149 szavazat, 9,37%
– Pásztor Patrik (MSZP): 79 szavazat, 4,97%
– Bircze István (Civil Fórum Debrecen Egyesület): 65 szavazat, 4,09%
– Orosz Géza Tamás (Együtt): 52 szavazat, 3,27%
– Tóth Tamás (LMP): 46 szavazat, 2,89%
– Dobány László (Magyar Munkáspárt): 14 szavazat, 0,88%

Olcsó poén lenne azt mondanunk, hogy Botka László vonuljon vissza, mert kiderült, hogy többet visz, mint hoz. (Eddig ugye ő revolverezte ugyanezzel a baloldali konkurenciáját.)

botka_laszlo_2.jpg

Bár nem sok büszkeségre ad okot, hogy az állítólag legnagyobb és állítólag kormányváltásra készülő ellenzéki párt a parlamenti küszöböt jelentő 5 százalékot nem bírta elérni.

Nem is nagyon büszkélkednek vele a szocik, cikkünk megjelenéséig a párt Facebook-oldalán egy árva kukkot nem találtunk az időközi eredményéről, az mszp.hu-n egy semmitmondó kétsoros árválkodik, a párt nagyhangú megmondóembereinek Facebookján szintén egy büdös szó nem esik róla. Sunnyognak az elvtársak, na.

Ennél legalább egy fokkal viccesebb az Együtt párt sikerjelentése, amelyben hatalmas diadalként ünneplik a 3 százalékos eredményüket. Itt van, olvassátok el, nem fogtok hinni a szemeteknek. 

egyutt_sikerjelentes.jpg

A DK szintén nem késlekedett a maga közleményével. Bár valóban szép eredmény, hogy egy vérjobboldali körzetben 10 százalékot tudtak szerezni a DK-sok, azért szeretnénk emlékeztetni őket, hogy ez mégiscsak egy olyan sportág, ahol a győzelem számít, nem pedig a helytállás. 

A győzelem pedig egyedül nem megy a Fidesszel szemben. Senkinek. Ezt bebizonyították az elmúlt évek időközijei.

A választók megbüntetik, ha egymás ellen indulnak az ellenzéki pártok, és mindig azon verik el a port, akit az összefogás kerékkötőjének érzékelnek. Így történt Dunaújvárosban is, ahol a gyilkossággal vádolt Gál Roland helyére választottak új képviselőt tavaly júniusban.

Az MSZP önkényesen felrúgta a korábbi megállapodást (mely szerint ebben a körzetben a DK-nak lett volna joga adni a közös jelöltet), a választók pedig csúnyán megbüntették a szocikat: a DK 21 százalékot kapott, az MSZP 8-at. (bővebben az Index cikkében)

Ahol viszont a mérhető ellenzéki pártok képesek voltak megállapodni egy alkalmas jelöltben, és tiszta szívvel kampányoltak is mellette, ott simán el tudták páholni a Fideszt. A veszprémi Kész Zoltán vagy a zuglói Bitskey Bence példája azt mutatja, hogy sokkal törékenyebb már a fideszes hatalom, mint amilyennek mutatja magát, és csak a kormányváltó erők ügyességén, becsületességén, akaratán múlik, hogy meg tudják-e verni őket.

Épp ezért hatalmas most az MSZP felelőssége. A 2018-as választás minden híresztelés ellenére egyáltalán nincs lefutva. Nyerni lehet és nyerni is kell, az elmúlt negyedszázad legkorruptabb gazembereivel szemben.

Az időközi választások megmutatták a siker és a kudarc receptjét is. A Botka-féle kirekesztő tempó helyett egyenrangú együttműködés kell. Sok-sok Veszprém és Zugló kell, szemben a kicsinyes dunaújvárosi és debreceni önzéssel.

Az MSZP pedig már nem egyeduralkodó ellenzéki párt, hanem egy a sokból. Ezt jó lenne tudatosítani. A szociknak nincsenek már előjogaik, csak baromi nagy felelősségük, hogy megállapodás szülessen.

Úgyhogy kedves Botka László, erőszakos diktátumok helyett: kisebb arccal, nyomás vissza a tárgyalóasztalhoz! 

Kövess minket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!

Debrecenben is megbukott a Botka-féle kirekesztő tempó - Együttműködés vagy bukás! Tovább